Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Με κεντρικό θέμα την εκπόνηση εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνέρχεται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Εργασίας η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.

Η σύγκληση της Επιτροπής, η πρώτη ύστερα από 3,5 χρόνια, γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, και συμμετέχουν σ' αυτήν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων, καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Ο υπουργός Εργασίας θα ενημερώσει τους φορείς για τις δράσεις που υλοποιούνται, ενώ θα ζητήσει από τα εμπλεκόμενα μέρη συγκεκριμένες προτάσεις για τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων δράσεων, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικά τα προγράμματα για την απασχόληση των νέων, που το υπουργείο Εργασίας έχει αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητα και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Ο κ. Βρούτσης έχει ταχθεί ήδη υπέρ της εκπόνησης προγραμμάτων κατάρτισης και της επιδότησης θέσεων εργασίας με πόρους που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το ΕΣΠΑ προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0