Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow "Η Ευρώπη οφείλει να διορθώσει το λάθος της"

"Η Ευρώπη οφείλει να διορθώσει το λάθος της"

 Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Οι εξελίξεις στην Κύπρο ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Ευρώπη οφείλει να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Κύπρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι επιμένει στις θέσεις του για τη διοικητική μεταρρύθμιση και για την κατάργηση του ειδικού φόρου στα ακίνητα.

Ο κ. Κουβέλης απάντησε και στο θέμα των απολύσεων, λέγοντας ότι «η μόνη αναφορά στη σύσκεψη ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία προχωρά συστηματικά και θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα».

Για ιστορικό σφάλμα της Ευρωζώνης αναφορικά με την Κύπρο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελός Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «οφείλει να το διορθώσει για να σταθεροποιηθεί η Κύπρος και να αποφευχθούν οι παρενέργειες». Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει διπλό ενδιαφέρον, εθνικό αλλά και οικονομικό, και ότι υπάρχουν τα περιθώρια ώστε στις επόμενες ημέρες να βρεθεί λύση.

«Η δική μας η συμπαράσταση είναι δεδομένη, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως διασφαλισμένο. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για την Κύπρο και μπορούν να συμβάλλουν σε αυτές και χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, εκτός από όσους έχουν καταδικαστεί, ενώ και για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων σημείωσε ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες είναι πλέον διαφορετικές από το Νοέμβριο του 2011, όταν επιβλήθηκε.

Αργά το βράδυ, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικονωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0