Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα (Λονδίνο, 28.07.2019)

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Α. Διαματάρη, στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα (Λονδίνο, 28.07.2019)

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Α. Διαματάρης συμμετείχε, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.

Μετά το πέρας της τελετής ενθρόνισης, ο κ. Υφυπουργός δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. κ. Νικήτα. Έχω παρακολουθήσει από την προηγούμενή μου θέση την πορεία του Αρχιεπισκόπου και μπορώ να δηλώσω ότι πρόκειται για έναν ικανό αρχιερέα, ο οποίος διακατέχεται από βαθιά συνείδηση της εκκλησιαστικής και εθνικής του αποστολής. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, για τις επιλογές τις οποίες έχει κάνει. Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Νικήτα στη Μ. Βρετανία, τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Αμερική -ο οποίος ήδη έχει αφήσει τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις- και τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο, που επίσης έχει εντυπωσιάσει, καθώς και για την αναβάθμιση της Μητροπόλεως Καναδά σε Αρχιεπισκοπία».

Μετά την τελετή ενθρόνισης ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της βρετανικής πρωτεύουσας. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Υφυπουργός, μεταξύ άλλων, εξήρε το πνευματικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του νέου Αρχιεπισκόπου αλλά και την πολύπλευρη προσφορά του κατά τη θητεία του στην εκκλησία της Αμερικής και του Χονγκ Κονγκ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στα νέα του καθήκοντα. «Από την προηγούμενή μου θέση, αυτή του εκδότη/διευθυντή του Εθνικού Κήρυκα, έχω παρακολουθήσει από κοντά το πνευματικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό σας έργο, το ήθος σας, τις μεγάλες ικανότητές σας, την πολύπλευρη προσφορά σας στην εκκλησία της Αμερικής και στην εκεί μεγάλη και εκλεκτή κοινότητά μας. Είμαι, δε, βέβαιος ότι θα υπηρετήσετε και το εδώ ποίμνιο με μεγάλη επιτυχία και με τις ίδιες αρχές που σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διακονίας σας», υπογράμμισε ο κ. Διαματάρης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, επαφές με κορυφαίους εκπροσώπους σωματείων της ελληνικής ομογένειας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία την προηγουμένη της ενθρόνισης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Πρέσβης της Ελλάδας στο Δουβλίνο, Αικατερίνη Σιμοπούλου.