Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Ανακοίνωση Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Προξενικό Γραφείο θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Announcement: Announcement regarding arrivals from foreign countries to Greece

Γραφείο Συμβούλου Εκπαίδευσης

Το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Λονδίνου είναι υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος. Συντονίζει, διοικεί και εποπτεύει την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στις εξής χώρες: Μ.Βρετανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία.

Φροντίζει για την ανάπτυξη και ενίσχυση δραστηριοτήτων διδασκαλίας, προώθησης και καλλιέργειας της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε πολίτες της ελληνικής διασποράς και του κόσμου.

Διοργανώνει επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα αμιγή σχολεία και τα ΤΕΓ (Τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας) στις χώρες εποπτείας του.

Διεξάγει κάθε χρόνο τις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας στο Λονδίνο και συντονίζει τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα Εξεταστικά Κέντρα της Σουηδίας, Δανίας, Νορβηγίας και Λιθουανίας.  Οι εξετάσεις διενεργούνται σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας που ιδρύθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα, και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος.

Περισσότερα εδώ http://hellenic-education.org.uk/

Διεύθυνση: 1A Holland Park, W11 3TP, London, UK
Τηλέφωνο: 0044 (0) 207 221 5977
Φαξ: 0044 (0) 207 243 4212
Email:

Επικεφαλής: Βασιλική (Βανέσσα) Τσιλογιάννη
Συντονιστής Εκπαίδευσης

Τελευταία ενημέρωση Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020