Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Βιβλιοθήκη Σακκουλίδη

Βιβλιοθήκη Σακκουλίδη

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο φυλάσσεται το τμήμα της συλλογής του μακαριστού πατρός Μελετίου Σακκουλίδη, το οποίο δώρισε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη η κόρη του, Ήβη Σακκουλίδου.

H Συλλογή Σακκουλίδη αποτελεί μια μοναδική συλλογή βιβλίων, που εκδόθηκαν τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες εστίες του Ελληνισμού. Περιλαμβάνει βιβλία που αναφέρονται σε κάθε όψη της ζωής των Ελλήνων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως κανονισμούς σχολείων και συλλόγων, σχολικά βιβλία, λεξικά, εκκλησιαστικά-λειτουργικά και μουσικά βιβλία καθώς και βιβλία στα «καραμανλήδικα», τουρκιστί με ελληνική γραφή βιβλία.  

Η Συλλογή Σακκουλίδη αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης του Σισμανογλείου Μεγάρου. Οι ερευνητές μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στον  κατάλογο τίτλων της Συλλογής εδώ καθώς και στα ψηφιοποιημένα τεκμήρια της Συλλογής στο ψηφιακό αποθετήριο «Μέδουσα».

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός αργιών, στο ερευνητικό κοινό. Ερωτήσεις και αιτήματα απευθύνονται στην Γραμματεία του Σισμανογλείου Μεγάρου στο τηλέφωνο (+90) (0) 212 244 86 40 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις grgencon.kon@mfa.gr και sismanogliomegaro@gmail.com.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0