Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
greek turkish
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα

Βιογραφικό

Ambasador

Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Άγκυρα

Ο κ.  Μαυροειδής γεννήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1954. Το 1977 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις  Πολιτικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Libre de Bruxelles (Βέλγιο). Το επόμενο έτος  έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στο  Διεθνές Δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Ιστορία, από το ίδιο πανεπιστήμιο

Στη συνέχεια, την διετία 1978-1980 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το 1981 εντάχθηκε στο Διπλωματικό Σώμα και, ακολούθως,  μέχρι το Σεπτέμβριο του 1987, υπηρέτησε σε διάφορες διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 1987 έως τον Αύγουστο του 1991 υπηρέτησε ως Πρόξενος στο Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Το 1991 προήχθη στον βαθμό του Γραμματέα  Πρεσβείας Α’  , ενώ, παράλληλα, μετατέθηκε  στο Προξενείο της Ελλάδας στην Κολωνία της Γερμανίας όπου υπηρέτησε ως Πρόξενος μέχρι το καλοκαίρι του 1993.

Τον Σεπτέμβριο του 1993 επέστρεψε στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, όπου τοποθετήθηκε στο Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 1994 προήχθη στον βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β΄ και μετατέθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου διετέλεσε Επικεφαλής της  Μονάδας Διοίκησης (1994-1998) και Προϊστάμενος της Μονάδας Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων / Συνθήκης  Σένγκεν (1996-1998).

Το 1998 ανέλαβε καθήκοντα ως Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αρχής στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι. Την ίδια χρονιά προήχθη στην τάξη του πρώτου συμβούλου της πρεσβείας.

Τον Αύγουστο του 2001 μετατέθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι, με τα καθήκοντα του Αναπληρωτή  Επικεφαλή της Αρχής.

Τον Αύγουστο του 2003 επέστρεψε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου υπηρέτησε ως Επικεφαλής της  Μονάδας Διοίκησης και Συντονιστής της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Ακολούθως, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση  Ηνωμένων Εθνών και  Διεθνών Οργανισμών του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Τον Αύγουστο του 2005 έλαβε μετάθεση για την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί της Ινδίας όπου υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αρχής.

Το 2007 προήχθη στον  βαθμό του Πληρεξούσιου  Υπουργού  Β’. Την ίδια χρονιά  τοποθετήθηκε ως Επικεφαλής της  Πρεσβείας  της Ελλάδας στο Πακιστάν,  όπου και παρέμεινε εώς το 2014, με παράλληλη διαπίστευση  στο Αφγανιστάν.

Ταυτόχρονα με τα καθήκοντα του ως Πρέσβης της Ελλάδος στο Πακιστάν, ορίστηκε Πρεσβευτής Σύμβουλος του NATO στο Πακιστάν (2013-2014) και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Αφγανιστάν καθώς και Μέλος της Διεθνούς Ομάδας Επαφής στο Αφγανιστάν (2010 – 2015).

Το 2014  διορίστηκε στη θέση του  Γενικού  Διευθυντή  Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων  του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το 2015 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού  Διευθυντή  Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Την ίδια χρονιά προήχθη στον  βαθμό του Πρέσβυ.

Τον Νοέμβριο του 2017 ανέλαβε τα καθήκοντά του ως  Πρέσβυς της Ελλάδας στην Τουρκία.

Ο κ. Μαυροειδής είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ενώ ομιλεί  γαλλικά και αγγλικά.