Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
greek french
Αρχική arrow Πολιτιστικές Εκδηλώσεις arrow Έκκληση για δανεισμό αντικειμένων για την Έκθεση Εικόνες

Έκκληση για δανεισμό αντικειμένων για την Έκθεση Εικόνες

Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2016

Έκκληση για δανεισμό αντικειμένων

Έκκληση για δανεισμό αντικειμένων
ΈΚΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΕΣ,
Château des ducs de Bretagne, Musée d’Histoire de Nantes.
Από τις 25 Ιουνίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2016
Σε επιστημονική συνεργασία με το Βυζαντινό Μουσείο της Αθηνάς.

Έκκληση για δανεισμό αντικειμένων:

Το ενδιαφέρον των διοργανωτών της έκθεσης επικεντρώνεται στις μνήμες που περιβάλλουν τα αντικείμενα και επιτρέπουν έτσι να ανιχνευτεί το οικογενειακό ιστορικό (από ποιον μεταφέρθηκε, ποιος ο λόγος που προτίμησε το συγκεκριμένο αντικείμενο από ένα άλλο, υπό ποιες συνθήκες κτλ...). Μερικά παραδείγματα αντικειμένων: εικόνες, βέρες, λειτουργικά αντικείμενα, χώμα από τα εδάφη της Μικράς Ασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην έκθεση δανείζοντας κάποιο αντικείμενο και  εξιστορώντας την ιστορία του, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Κυριακή Τσεσμελόγλου που επιμελείται της έκθεσης αποστέλλοντας της μια φωτογραφία του αντικειμένου είτε ηλεκτρονικά στο mail : ,  είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση : Kiriaki Tsesmeloglou, 22 rue La Noue Bras De Fer, 44200 Nantes.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό της έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία των εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου της Nantes (Επικεφαλής της υπηρεσίας : Pierre Chotard, ).

Προϋποθέσεις δανεισμού των αντικειμένων:


Σε περίπτωση που ένα αντικείμενο επιλεγεί για την έκθεση, η πρόθεση αυτή θα κοινοποιηθεί στον ιδιοκτήτη του από την ομάδα του μουσείου και την υπηρεσία διαχείρισης (Réjane Burki, ) πριν από τον Ιούνιο του 2015. Για τα δανεικά αντικείμενα θα πραγματοποιηθεί συμβόλαιο δανεισμού, καθώς και ασφάλιση Clou à Clou, αλλά και ειδική μεταφορά που αρμόζει σε έργα τέχνης μετά από αίτημα του Μουσείου. Η διάρκεια δανεισμού των αντικειμένων θα εκτείνεται από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2016, συμπεριλαμβανομένης των περιόδων στησίματος της έκθεσης, δημιουργίας βάσεων/στήριξης  για τα αντικείμενα, καθώς  και αποσυναρμολόγησης της έκθεσης.

CHATEAU DES DUCS DE BRETAGNE-MUSEE D’HISTOIRE DE NANTES
4, place Marc Elder
44000 Nantes
http://www.chateaunantes.fr

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0