Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek french
Αρχική arrow Πολιτιστικές Εκδηλώσεις arrow Έκθεση «Ελ Γκρέκο στα μάτια των παιδιών" στην UNESCO

Έκθεση «Ελ Γκρέκο στα μάτια των παιδιών" στην UNESCO

Παρασκευή, 28 Νοέμβριος 2014

Υπό την αιγίδα του Manuel de Barandica y Luxan, Πρέσβη, Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ισπανίας στην UNESCO και της Κατερίνας Δασκαλάκη, Πρέσβη, Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδος στην UNESCO.

Έκθεση έργων Ισπανών και Ελλήνων μαθητών που διοργανώνεται με την ευκαιρία της 400ης επετείου από το θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), ζωγράφου, γλύπτη και αρχιτέκτονα (1541 - 1614).

Ο Ελ Γκρέκο ήταν ζωγράφος, γλύπτης και αρχιτέκτονας της Ισπανικής Αναγέννησης. Γεννημένος στην Κρήτη, η οποία την εποχή εκείνη ήταν μέρος της Βενετικής Δημοκρατίας, έζησε στην Ιταλία, όπου έμαθε το στιλ «μανιερισμός» πριν φύγει για την Ισπανία όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του. Με τις επιμήκεις  σιλουέτες και τα δραματικά και εξπρεσιονιστικά ντεκόρ, θεωρείται από πολλούς ως πρόδρομος της τέχνης του εικοστού αιώνα (εξπρεσιονισμός και κυβισμός). Δημιούργησε μια καινοτόμα οπτική γλώσσα που συνδυάζει τη βυζαντινή κληρονομιά με τα ιταλικά και ισπανικά στιλ.Η πρωτοτυπία του που εκπορεύεται από την ανάμιξη διαφορετικών πολιτισμών, αποδεικνύει πώς η πολιτιστική πολυμορφία μπορεί να είναι μια πηγή εμπλουτισμού και εξέλιξης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή από 24 έως 28 Νοεμβρίου 2014
εγκαίνια στις 24 Νοεμβρίου 2014 στις 17:30

Maison de l’Unesco
Salle des pas perdus
125 avenue de Suffren
75007 Paris

Κράτηση για τα εγκαίνια: 01 45 68 30 64 /

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0