Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
greek french
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι

Το Κτήριο

Το Κτίριo της Πρεσβείας

Το έτος 1909 o Βασίλειος Ζαχάρωφ, εύπορος ομογενής και ιδιαίτερα προβεβλημένη προσωπικότητα της εποχής, δώρισε στο ελληνικό δημόσιο το κτίριο της 17, rue Αuguste Vacquerie στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, προκειμένου να στεγασθούν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Πρεσβείας, καθώς και η Πρεσβευτική κατοικία.  

Στο συγκεκριμένο κτίριο συστεγάζονται το Πολιτικό Τμήμα, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, το Γραφείο Τύπου, ενώ τμήμα του στεγάζει την Πρεσβευτική κατοικία.

To Κτίριο του Προξενικού Γραφείου

Το Γενικό Προξενείο Παρισίων ξεκίνησε την λειτουργία του το 1857, ενώ οι υπηρεσίες του στεγάσθηκαν, αρχικά, στον αριθμό 24 της οδού rue de Longchamp στην περιοχή του Trocadero, στο Παρίσι. Το 1976 ο Ελληνο - Kύπριος Τάσης Λεβέντης δώρισε στο ελληνικό κράτος διαμέρισμα επί του ακινήτου που βρίσκεται στον αριθμό 23 της οδού rue Galilée, στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και πλησίον της Ελληνικής Πρεσβείας και έκτοτε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Παρίσι στεγαζόταν στους χώρους του.  

Με βάση Προεδρικό Διάταγμα το οποίο εκδόθηκε την 1η Ιουλίου 2011 το Γενικό Προξενείο Παρισίων σταμάτησε να αποτελεί αυτόνομη Αρχή και μετατράπηκε σε Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι, το οποίο στεγάζεται πάντα, στο κτίριο της οδού Galilee 23.

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0