Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
greek french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πολιτική Επικαιρότητα arrow Δήλωση ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Χουντή, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα, Harlem Desir

Δήλωση ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Χουντή, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα, Harlem Desir

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε στον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Harlem Desir, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τον Γάλλο Υπουργό για την επίσκεψή του στη Ελλάδα και στο Υπουργείο μας, όπου συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά.

Τόνισα στον κ. Υπουργό την αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να εργαστεί για την ανάπτυξη και την ανόρθωση της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.  Αυτό αποτελεί δέσμευση του προγράμματός μας, πάντα σε σεβασμό των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινή μας ανησυχία αποτελεί η αναπτυξιακή πορεία της Ευρώπης. Οι πολιτικές της λιτότητας δεν μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη από την ύφεση και την ανεργία.
Συζητήσαμε για το  Ταμείο Γιούνκερ και του επισήμανα ότι στο ζήτημα αυτό η θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να επικρατήσουν τα κριτήρια κοινωνικής συνοχής.

Επιπλέον, συζητήσαμε για τις διμερείς μας σχέσεις, που είναι ιστορικά επιβεβαιωμένες, και δώσαμε έμφαση σε ζητήματα μορφωτικά-πολιτιστικά, διότι κοινή πεποίθηση μας είναι πως η Ευρώπη δεν είναι μόνο αριθμοί και προγράμματα, αλλά αξίες, ιδανικά και οράματα.

Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούν οι δύο μας χώρες να συνεργαστούν και ότι υπάρχει περιθώριο ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης των παραδοσιακά στενών διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας».