Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
greek french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πολιτική Επικαιρότητα arrow Δήλωση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά προς δημοσιογράφο Σοφία Παπαιωάννου του Τ/Σ ALPHA μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, (Παρίσι, 20.02.2015)

Δήλωση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά προς δημοσιογράφο Σοφία Παπαιωάννου του Τ/Σ ALPHA μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, (Παρίσι, 20.02.2015)

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, προς τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαιωάννου του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, μετά τη συνάντησή του, προ ολίγου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius:

«Είχα μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον συνάδελφό μου τον κύριο Fabius, τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας. Συμφωνήσαμε για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών δραστηριοτήτων μας στον οικονομικό τομέα και στον τομέα του πολιτισμού που είναι, όπως ξέρετε, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που συνδέει τους δύο λαούς, τον γαλλικό και τον ελληνικό.

Επίσης, τον ενημέρωσα για το ταξίδι που είχα στο Κίεβο και τη βοήθεια που έχουμε συμφωνήσει να δώσουμε στο σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό - από υποτροφίες για φοιτητές μέχρι νοσηλεία τραυματισμένων από τον πόλεμο που διεξάγεται στα ανατολικά της Ουκρανίας. Και συζητήσαμε και για την Ευρωμεσογειακή ομάδα που αρχίζει η συνεδρίαση της τώρα».