Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
greek german
Αρχική arrow Υπηρεσίες arrow Οροι Χρήσης και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
berlin düsseldorf frankfurt
hamburg münchen stuttgart

Παρακαλούμε επιλέξτε την Προξενική Αρχή που είναι αρμόδια για την περιοχή στην οποία ζείτε, διαβάστε τις πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία παροχής υπηρεσιών του συγκεκριμένου Προξενείου και στη συνέχεια επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει.

Οι Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι αρμόδιες μόνο για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Αποκλειστική αρμοδιότητα για την έκδοσή διαβατηρίων έχει η Ελληνική Αστυνομία.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για να υποβάλλετε αίτηση για έκδοση νέου διαβατηρίου με δύο τρόπους:

1. Τηλεφωνικά: Καλέστε στο 09001001821 από τις 09:00 έως τις 17:00 καθημερινά. Το κόστος χρέωσης της κλήσης είναι 0,99 ευρώ/λεπτό. Εάν καλείτε και δεν μπορείτε να συνδεθείτε, σημαίνει ότι η τηλεφωνική σας γραμμή έχει Φραγή (Sperre) κλήσεων προς τηλεφωνικά κέντρα παροχής υπηρεσιών. Καλέστε την τηλεφωνική σας εταιρία και ζητήστε τους να απελευθερώσουν την γραμμή σας, για να μπορέσετε να καλέσετε τον παραπάνω αριθμό.
2. Διαδικτυακά: Επισκεφθείτε την υπηρεσία μας εδώ. Η υπηρεσία είναι δωρεάν.

Αφού κάνετε μία από τις δύο παραπάνω διαδικασίες, θα σας καλέσουμε τηλεφωνικά για να επιβεβαιώσουμε το ραντεβού σας. Μόνον μετά την τηλεφωνική επιβεβαίωση το ραντεβού θα ισχύει. Εάν χρειάζεστε πιστοποιητικό γέννησης, το στέλεχος του Προξενείου που θα σας καλέσει θα σας ζητήσει τα σχετικά στοιχεία για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση από το Δήμο στον οποίο είστε εγγεγραμμένος.

Σημαντική πληροφορία: Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι κάτοχος διαβατηρίου ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, θα πρέπει να προσέρχεται με ένα μάρτυρα (ενήλικο κάτοχο έγκυρου διαβατηρίου/ ταυτότητας) ο οποίος θα βεβαιώνει την ταυτοπροσωπία του.

Σημαντική Πληροφορία: Η μεταγραφή του ονοματεπώνυμου του αιτούντος διαβατήριο γίνεται αυτόματα βάσει της ELOT 743. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε τον τρόπο αναγραφής, πρέπει να προσκομίσετε δημόσιο γερμανικό έγγραφο κατά την υποβολή της αίτησης (π.χ. άδεια παραμονής, δίπλωμα οδήγησης ή κάρτα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης), που να δικαιολογεί τη διαφορετική αναγραφή.

Σημαντική πληροφορία: Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής διαβατηρίου

1. Η απώλεια ή η κλοπή διαβατηρίου πρέπει να δηλωθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή του τόπου που χάθηκε το διαβατήριο.

2. Ο πολίτης πρέπει να προσέλθει στην κοντινότερη προξενική αρχή και να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση απώλειας/κλοπής, με τον αριθμό, την ημερομηνία και την Αρχή Έκδοσης του χαμένου διαβατηρίου και τις συνθήκες απώλειας/κλοπής. Στην περίπτωση που δεν έχετε ταυτότητα απαιτείται ένας μάρτυρας, που να πιστοποιεί τα στοιχεία σας.

Κόστος Υπηρεσίας: Για άτομα άνω των 14 ετών: 84,40 Ευρώ (ισχύς διαβατηρίου 5 έτη)
Για άτομα έως 14 ετών: 73,60 (ισχύς διαβατηρίου 3 έτη)
Ραντεβού:
Το ραντεβού είναι απαραίτητο
Σχετικές φόρμες: 1.  Αίτηση έκδοσης νέου διαβατηρίου[01]
2.  Αίτηση για αυτεπάγγελτη αναζήτηση προσωρινού πιστοποιητικού γέννησης [02]