Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
greek german
Αρχική arrow Υπηρεσίες arrow Πληρεξούσια

Πληρεξούσια

Ο εντολέας θα πρέπει να διαθέτει την αντίστοιχη δικαιοπρακτική ικανότητα: π.χ. θα πρέπει να είναι πνευματικά υγιής και ενήλικος (άνω των 18 ετών). Σε περίπτωση έλλειψης δικαιοπρακτικής ικανότητας του εντολέα, αυτός μπορεί να εκπροσωπηθεί μόνο από πρόσωπο που έχει οριστεί με δικαστική απόφαση και μόνο για το είδος των ενεργειών που η απόφαση περιγράφει.

Οι ανήλικοι εκπροσωπούνται από τους γονείς που ασκούν τη γονική επιμέλεια. Αποποίηση κληρονομιάς από ανήλικο γίνεται μόνο με δικαστική απόφαση που το επιτρέπει.

Για την παροχή εντολής απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του εντολέως ενώπιον του Προξενικού υπάλληλου και η προσκόμιση εγγράφων που αποδεικνύουν την ταυτότητά του (επώνυμο, όνομα, τόπος και ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Το πλήρες όνομα (περιλαμβανομένων και του πατρωνύμου και του μητρωνύμου) του εντολοδόχου (το πρόσωπο, δηλαδή, προς το οποίο δίδεται η εντολή) θα πρέπει, επίσης, να αναφέρεται κατά τη σύνταξη και υπογραφή του πληρεξουσίου μαζί με πλήρη στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου και διεύθυνση.

Στην περίπτωση που ο εντολέας δε γνωρίζει ελληνικά απαιτείται η παρουσία ορκωτού διερμηνέα ή μεταφραστή. Ο ορκωτός διερμηνέας ή μεταφραστής μεταφράζει το έγγραφο του πληρεξουσίου προφορικά και συνυπογράφει το πληρεξούσιο.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Έγγραφα

1. Αίτηση
2. Διαβατήριο ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εντολέα.
3. Τα ακριβή στοιχεία του εντολοδόχου, περιλαμβανομένων του επωνύμου, του ονόματος, του πατρωνύμου, του μητρωνύμου, της διεύθυνσης και του αριθμού της ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας με ημερομηνία και τόπο έκδοσής της.
4. Ακριβή περιγραφή των παρεχομένων εντολών  προς τον εντολοδόχο (αγορά, πώληση, σύναψη δανείου κ.α.).
5. Τυχόν σχέδιο του πληρεξουσίου θα πρέπει να συντάσσεται από δικηγόρο ή συμβολαιογράφο και να διαβιβάζεται στην Προξενική Αρχή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν την επίσκεψή σας στην Προξενική Αρχή.

Προξενική Αρχή Ομόσπονδα Κρατίδια Ηλεκτρονική Διέυθυνση
Γενικό Προξενείο Αμβούργου Αμβούργου, Βρέμης, Κάτω Σαξωνίας, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν grgencon.ham[at]mfa.gr
Γενικό Προξενείο Μονάχου Βαυαρίας plirexousia_munich[at]mfa.gr
Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας grgencon.ddf[at]mfa.gr
Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης Βάδης-Βυρτεμβέργης grgencon.stu[at]mfa.gr
Γενικό Προξενείο Φραγκφούρτης Έσσης, Ρηνανίας-Παλατινάτου, Σααρλάνδης grgencon.fra[at]mfa.gr
Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας Βερολίνου Βερολίνου, Βρανδεμβούργου, Θουριγγίας, Μεκλεμβούργου-Πρόσω Πομμερανίας, Σαξωνίας, Σαξωνίας-Άνχαλτ grcon.ber[at]mfa.gr
Κόστος Υπηρεσίας: 
Πληρεξούσιο: (ανά φύλλο) 50 Ευρώ
Αντίγραφο πληρεξουσίου (ανά φύλλο): 10 Ευρώ
Πληρεξούσιο προς είσπραξη σύνταξης ή Ληξιαρχικό: 5 Ευρώ ανά φύλλο στο πρωτότυπο
Σύνταξη δημόσιας Διαθήκης: 100 Ευρώ
Κατάθεση μυστικής Διαθήκης: 100 Ευρώ
Χαρτοσήμανση ιδιόγραφης Διαθήκης: 100 Ευρώ
Δημοσίευση Διαθήκης: 100 Ευρώ
Πράξη υιοθεσίας, αναγνώρισης τέκνου: 50 Ευρώ
Σχετικές φόρμες: Αίτηση για σύνταξη πληρεξουσίου [23]