Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
greek german
Γενικό Προξενείο Αμβούργου
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Αμβούργου arrow Νέα arrow Λειτουργία της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης πολιτών στο Γενικό Προξενείο Αμβούργου

Λειτουργία της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης πολιτών στο Γενικό Προξενείο Αμβούργου

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Σας γνωρίζουμε ότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 λειτουργεί η πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών στα Προξενεία  myConsulLive χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Μέσω του MyConsulLive δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού να διεκπεραιώνουν συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις χωρίς φυσική παρουσία στο Προξενείο, μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης με τον αρμόδιο προξενικό υπάλληλο.

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω του gov.gr, στην ενότητα Πολίτης και καθημερινότητα και την υποενότητα Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών / Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από Προξενική Αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών, επιλέγοντας την αρμόδια Προξενική Αρχή (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/myConsulLive). Η ταυτοποίηση του ενδιαφερομένου γίνεται με τη χρήση κωδικών Taxisnet για την επιβεβαίωση των στοιχείων, ενώ κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης η ταυτοπροσωπία θα διαπιστώνεται με την επίδειξη δημοσίου εγγράφου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.).

Το MyConsulLive.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία που διευκολύνουν την ψηφιοποίηση, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν τις συναλλαγές των Ελλήνων του εξωτερικού με τις Προξενικές Αρχές.

Το MyConsulLive.gov.gr υλοποιήθηκε με την συνεργασία των Υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Επικρατείας και ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ενώ ο σχεδιασμός έγινε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού που παρέχουν τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ και η ΑΑΔΕ.