Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow 2ος Γύρος Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας σε επίπεδο Υφυπουργών, στο πλαίσιο του διμερούς Σχεδίου Δράσης (Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2018)

2ος Γύρος Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας σε επίπεδο Υφυπουργών, στο πλαίσιο του διμερούς Σχεδίου Δράσης (Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2018)

Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο 2ος γύρος Διϋπουργικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Γερμανίας σε επίπεδο Υφυπουργών, στο πλαίσιο του διμερούς Σχεδίου Δράσης (Αction Plan) για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων.

Της ελληνικής Αντιπροσωπείας ηγήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος συμπροήδρευσε, μαζί με τον ομόλογό του Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Ευρώπης, Andreas Michaelis, την ολομέλεια των συμμετεχόντων Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Τουρισμού.

Οι δύο Υφυπουργοί Εξωτερικών είχαν, επίσης, διμερείς συνομιλίες, στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το μέλλον της Ευρώπης, η διαδικασία αποχώρησης του Η.Β. από την Ε.Ε. (BREXIT), καθώς και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας.

Τα συμμετέχοντα Υπουργεία διεξήγαγαν χωριστές, τομεακές συναντήσεις με εκπροσώπους από τα ομόλογα γερμανικά Υπουργεία, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του Action Plan συνεχίζεται, ενώ ο τρίτος γύρος των διαβουλεύσεων σε επίπεδο Υφυπουργών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το β΄ εξάμηνο του 2019, στο Βερολίνο.

Κοινό Ανακοινωθέν
για τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων