Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow Ανακοίνωση περί υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR τεστ προ της εισόδου στην Ελλάδα –Συμπλήρωση PLF - Νέα μέτρα προφύλαξης εντός ελληνικής επικράτειας

Ανακοίνωση περί υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR τεστ προ της εισόδου στην Ελλάδα –Συμπλήρωση PLF - Νέα μέτρα προφύλαξης εντός ελληνικής επικράτειας

Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020

Σας ενημερώνουμε ότι, επί του παρόντος, ισχύουν τα κάτωθι:
PCR TEST:

Από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 καθίσταται υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος από μοριακό τεστ PCR, ανίχνευσης COVID19. Το μέτρο ισχύει για όλους όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροδρομίων ή των χερσαίων συνόρων. Η εξέταση πρέπει να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν άφιξη στην Ελλάδα.

Passenger Locator Form (PLF):

Από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, οι Έλληνες που ταξιδεύουν προς το εξωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα PLF στην ιστοσελίδα https://travel.gov.gr/, 24 ώρες πριν το ταξίδι τους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η υποχρεωτική, για όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό, συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στην ιστοσελίδα https://travel.gov.gr/,τουλάχιστον 24 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα και η επίδειξη του QR code κατά την άφιξή τους.
Μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα λόγω COVID-19:

Ενημερώνουμε όσους σκοπεύουν να μεταβούν στην Ελλάδα, ότι από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έχουν τεθεί νέα μέτρα σε εφαρμογή, ανά την ελληνική επικράτεια, με σκοπό την ανάσχεση της διάδοσης του COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ αναφερθείτε εδώ (ελληνικά):
https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/ta-nea-metra-epidimiologikoy-synagermoy-gia-oli-ti-hora