Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
greek german
Η Πρεσβεία

Εκδηλώσεις μνήμης

Τρίτη, 02 Μάιος 2017

Στις 23 και τις 30 Απριλίου 2017 αντίστοιχα έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της απελευθέρωσης των κρατουμένων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Ravensbrück και της φυλακής Brandenburg-Görden. Στους δύο αυτούς τόπους μαρτυρίου είχαν μεταφερθεί εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες για καταναγκαστική εργασία στα εργοστάσια της SIEMENS και της ARADO.

Στην τελετή στο  στρατόπεδο συγκέντρωσης Ravensbrück παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Βρανδεμβούργου, εκπρόσωποι οργανώσεων επιζησάντων από ολόκληρη την Ευρώπη και πλήθος κόσμου.

Η τελετή που έλαβε χώρα στο μνημείο για τα θύματα της καταναγκαστικής εργασίας της φυλακής Brandenburg-Görden ήταν φέτος αφιερωμένη στους περίπου 300 Έλληνες κρατούμενους, οι οποίοι παρέμειναν εκεί έγκλειστοι υπό ιδιαίτερα απάνθρωπες συνθήκες. Εκπροσωπώντας τους απογόνους των Ελλήνων κρατουμένων, η κα Ντ. Σταυροπούλου απηύθυνε ομιλία περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε ως κρατούμενος εκεί ο πατέρας της, Απόστολος Σταυρόπουλος, έως την απελευθέρωσή του τον Απρίλιο του 1945.
Στις δύο τελετές την Πρεσβεία της Ελλάδας εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι ο Γραμματέας Πρεσβείας κ. Α. Ραδιόπουλος.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0