Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow Έκθεση “KIDS’ GUERNICA” στην μνήμη του Hatto Fischer στη Stephanuskirche 10-29/08/2017 στο Βερολίνο

Έκθεση “KIDS’ GUERNICA” στην μνήμη του Hatto Fischer στη Stephanuskirche 10-29/08/2017 στο Βερολίνο

Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017

Η έκθεση  “Guernica Youth” εγκαινιάστηκε στην μνήμη του Hatto Fischer στις 10 Αυγούστου 2017 στην εκκλησία Stephanuskirche στο Βερολίνο.

Το διεθνές πρόγραμμα τέχνης “KIDS’ GUERNICA” ξεκίνησε το έτος 1995 με την ευκαιρία της 50ης επετείου του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Από τότε παιδιά από περιοχές που μαστίζονται από πολεμικές συγκρούσεις μαζί με παιδιά από τον υπόλοιπο κόσμο ζωγραφίζουν εικόνες για την ειρήνη σε καμβά ίδιου μεγέθους με το έργο “Guernica” του Πικάσο (7,8x3,5 μ.). Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί περισσότερα από 250 έργα.

Στην  Stephanuskirche στο Βερολίνο εκτίθενται συνολικά πέντε έργα από την Ιαπωνία, τον Λίβανο, την Αυστραλία, ενώ δύο έργα προέρχονται από την Ελλάδα. Η έκθεση διαρκεί έως 29 Αυγούστου.

-Από τον Δήμο  Χαϊδαρίου προέρχεται το έργο με τίτλο: “ATHENS GREECE 2017. Break down the wall”, το οποίο παρουσιάζει το τείχος που έχει υψώσει η Ευρώπη στους πρόσφυγες. 20 παιδιά πρόσφυγες και 18 παιδιά από την Ελλάδα φιλοτέχνησαν το έργο αυτό με συντονιστές τον εκλιπόντα Hatto Fischer και τον κ. Θωμά Οικονομάκο, με την φροντίδα του οποίου μεταφέρθηκαν τα έργα και εμπλούτισαν την έκθεση του Βερολίνου.

- Από τον Δήμο Αιγάλεω το έργο με τίτλο: “ATHENS GREECE 2017. Meetings in the city” παρουσιάζει συναντήσεις μαθητών της 6ης τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου του Αιγάλεω, όπου τα παιδιά, μέσα από την δημιουργική έκφραση, στέλνουν μηνύματα ειρήνης και αδελφοσύνης.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθη η σύζυγος του Hatto Fischer κα ΄Αννα Αρβανιτάκη,  η οποία  μίλησε για τις προσπάθειες και την ενέργεια που είχε καταβάλει ο σύζυγός της, από το 2005, για την υλοποίηση της έκθεσης στο Βερολίνο.