Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε τη Γερμανία (9-10/6/2017) ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε τη Γερμανία (9-10/6/2017) ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier.

Μετά τις συνομιλίες των αντιπροσωπειών υπό τους δύο Προέδρους, ο κ. Παυλόπουλος παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Steinmeier. (Διαβάστε εδώ την Αντιφώνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Steinmeier.) Πριν τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Την επομένη οι δύο Πρόεδροι μετέβησαν στο Κάσελ, όπου από κοινού εγκαινίασαν την έκθεση σύγχρονης τέχνης documenta 14.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Ο κ. Πρόεδρος παραχώρησε  συνεντεύξεις στην εφημερίδα Die Welt και στο Spiegel Online.