Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Stephan Mayer (ΥΠΕΞ, 25.11.2019)

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Stephan Mayer (ΥΠΕΞ, 25.11.2019)

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Stephan Mayer, είχε  σήμερα  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις μεταναστευτικές ροές», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανία, καθώς η τελευταία αποτελεί κορυφαίο σύμμαχο της χώρας για το μεταναστευτικό στην ΕΕ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και η υιοθέτηση μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα επιβαρύνονται υπέρμετρα τα κράτη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Επανέλαβε, δε, πως η χώρα μας πλέον επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην παραβίαση των συνόρων από τους διακινητές.

Από την πλευρά του, ο κ. Mayer, που έχει οριστεί ως πολιτικό σημείο επαφής για τη μετανάστευση στο γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη πρόοδο και επιτυχία.

Τέλος, σημείωσε πως, καθώς οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα -δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η κύρια χώρα υποδοχής και η Γερμανία είναι η κύρια χώρα προορισμού των μεταναστευτικών ροών- κρίνεται σκόπιμο όπως ενισχυθεί η περαιτέρω διμερής συνεργασία στον τομέα αυτό.