Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
greek german
Η Πρεσβεία

Προξενικό Γραφείο

Το Προξενικό Γραφείο χειρίζεται θέματα προξενικής φύσεως. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του  συμπεριλαμβάνονται η παραλαβή αιτήσεων για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας, νομικές υποθέσεις, όπως η σύνταξη πληρεξουσίου, στρατολογικές υποθέσεις, όπως η έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού για στρατολογική χρήση, ληξιαρχικά θέματα, όπως η δήλωση γέννησης τέκνων, καθώς, επίσης, και οι επικυρώσεις του γνησίου της υπογραφής και αντιγράφων.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχει το Προξενικό Γραφείο, επισκεφθείτε τη σχετική ενότητα του ιστότοπού μας. Εκτός από το Προξενικό Γραφείο στο Βερολίνο, υπάρχουν πέντε Γενικά Προξενεία στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (Αμβούργο, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη).

Διεύθυνση: Mohrenstr. 17, 10117 Berlin
Τηλέφωνο: 030-21370-33 / -34, Φαξ: 030-2182663
Email: , Tηλ. εκτ ανάγκης: 0049 (0) 1711047370


Τα Ομόσπονδα Κρατίδια της Γερμανίας στα οποία έχει δικαιοδοσία το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας Βερολίνου είναι τα εξής: Βερολίνο, Βρανδεμβούργο, Μεκλεμβούργο-Πρόσω Πομερανία, Σαξονία, Σαξονία Άνχαλτ και Θουριγγία. 

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9:30 πμ – 1:30 μμ.
Τρίτη: 9:30 π.μ – 1:30 μμ και 3:00μμ – 6:00μμ.

κ. Φώτης  ΦΙΛΕΝΤΑΣ
Γραμματέας Πρεσβείας Γ΄
Διευθύνων

κα Αθανασία ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Πτυχιούχος Διοικητική Γραμματέας
(Ληξιαρχικά θέματα, πληρεξούσια, επιδόσεις δικογράφων, ιθαγένειες, μεταφορά σορού, έκδοση και μεταφορά κρατουμένων, εργατικά-συνταξιοδοτικά θέματα)

κ. Ιωάννης ΞΥΔΑΣ
Διοικητικός Γραμματέας
(Αναζητήσεις στοιχείων Ελλήνων/αλλοδαπών υπηκόων, εξουσιοδοτήσεις, επικύρωση γνησίου υπογραφής μεταφραστή, συγκαταθέσεις, στρατολογικά)

κα Άννα ΡΕΛΑΚΗ
Διοικητική Γραμματέας
(Διαβατήρια)

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0