Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης Γ.Π. Ιεροσολύμων για Έλληνες που βρίσκονται στη Γάζα:   (00972) 528650455 - Τηλέφωνα Ακολούθου Υπηρεσίας Yπ.Εξ.: 210 3681730, 210 3681259
Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα arrow Νέαarrow Θεωρήσεις Εισόδου (VISA)-Εναρξη λειτουργίας νέου Πληροφοριακού Συστήματος Θεωρήσεων Εισόδου VIS

Θεωρήσεις Εισόδου (VISA)-Εναρξη λειτουργίας νέου Πληροφοριακού Συστήματος Θεωρήσεων Εισόδου VIS

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013

Σας πληροφορούμε ότι από  την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013  τίθεται σε εφαρμογή στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη  το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Θεωρήσεων Εισόδου (VISA INFORMATION SYSTEM  - VIS ) από τις  Προξενικές Αρχές και τα Γραφεία Εκπροσώπησης όλων των Κρατών Μελών της ΕΕ  που συνεργάζονται στα θέματα θεωρήσεων εισόδου στο πλαίσιο της Συνθήκης του Schengen.

Βάσει του συστήματος αυτού όλοι οι αιτούντες υποχρεούνται να παρέξουν μαζί με την αίτησή τους τα προσωπικά τους βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικά αποτυπώματα και ψηφιακή φωτογραφία).

Ως εκ τούτου, όλοι όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση θεώρησης εισόδου Schengen για την Ελλάδα υποχρεούνται να παρουσιάζονται αυτοπροσώπως στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα για τη λήψη των απαραίτητων βιομετρικών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι το VIS λειτουργεί ήδη με επιτυχία από τον Οκτώβριο 2011 σε οκτώ ζώνες της υφηλίου και από 14 Νοεμβρίου η εφαρμογή του επεκτείνεται και στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το νέο VIS επιλέξτε τα παρακάτω αρχεία.

Visa Information System

Visa Information System Leaflet

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση