Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στο Λίβανο arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο Ελληνο-Λιβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ (Βηρυτός 19.09.2017)

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στο Ελληνο-Λιβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ (Βηρυτός 19.09.2017)

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

Στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών του Ελληνο-Λιβανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε στην Βηρυτό, με σύμπραξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας και του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, σημείωσε τα ακόλουθα:

«Μετά από επτά χρόνια οικονομικών αναπροσαρμογών και μεταρρυθμίσεων, που είναι γεγονός ότι είχαν μεγάλο κόστος στις κοινωνικές και επιχειρηματικές δομές της πατρίδας μου, η Ελληνική οικονομία μπήκε πλέον σε μια νέα πορεία. Σε νέα εποχή.

Πορεία, η οποία εκτός από τους θετικούς δείκτες που αναγνωρίζουν όλοι οι παράγοντες της διεθνούς αγοράς, εκπέμπει πλέον εμπιστοσύνη που βοηθά στην ανάκαμψη μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα θεαματική πτώση του δείκτη της ανεργίας.

Απευθυνόμενος στους επενδυτές του Λιβάνου, σας προσκαλώ εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, στα πλαίσια αυτής της σημαντικής επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών με την πρεσβεία μας στη Βηρυτό, να έρθετε στην Ελλάδα για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε προσοδοφόρους τομείς, όπως είναι ο κατασκευαστικός, ο τουριστικός, ο αγροτικός, ο ναυτιλιακός κλπ».

Απευθυνόμενος στους Λιβανέζους και Έλληνες επιχειρηματίες, στον Πρόεδρο των Επιμελητηρίων του Λιβάνου, Mohamed Choucair, και στον Πρόεδρο του Λιβανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Gabi Tamer, ο ΥΦΥΠΕΞ υπογράμμισε:

• Τις μεγάλες ξένες επενδυτικές δραστηριότητες που γίνονται στην Ελλάδα, προβάλλοντας ειδικότερα την «COSCO» και την «FRAPORT»
• Το πρότζεκτ των 8 δις του Ελληνικού «που καμία γραφειοκρατία δεν μπορεί να ανακόψει», όπως τόνισε
• Τις τεράστιες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα που ξεκίνησαν με τον «Αστέρα της Βουλιαγμένης» και προχωρούν με ταχεία αξιοποίηση διεθνών επενδυτικών αιτημάτων ύψους 350 εκ. Ευρώ που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομίας
• Την μεταβίβαση στην ιταλική «Ferrovie» του 100% της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ»
• Την πολιτική των Συνεργειών του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

Επίσης, ο κ. Κουίκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Νόμο Σταθάκη, που προστατεύει την κάθε επένδυση από την ώρα έναρξής της στην Ελλάδα, από την όποια δυσμενή φορολογική μεταβολή, προσφέροντας ασφάλεια στην επένδυση και θεραπεύοντας ένα από τα βασικά μειονεκτήματα δεκαετιών της ελληνικής οικονομίας ως προς την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών προλόγισε στο επιχειρηματικό φόρουμ ο Έλληνας Πρέσβης στη Βηρυτό, Θεόδωρος Πασσάς, αναφερόμενος ταυτόχρονα και στη συμβολή, στην επιχειρηματική προσέγγιση των δύο χωρών, της ελληνικής ομογένειας στο Λίβανο, σημαντικό μέρος της οποίας επιδίδεται σε αξιόλογες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα, είναι ο πέμπτος σε μέγεθος προμηθευτής του Λιβάνου, σε ένα εμπορικό ισοζύγιο που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης προς όφελος και των δύο χωρών.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση