Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
Η Ελλάδα στη Λιθουανία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Λιθουανίας, Rolandas Kačinskas

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τον Πρέσβη της Λιθουανίας, Rolandas Kačinskas

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δέχθηκε, σήμερα, Τρίτη 27 Αυγούστου, εθιμοτυπική επίσκεψη, από τον Πρέσβη της Λιθουανίας, Rolandas Kačinskas, επί τη ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη λόγω του Brexit και της υιοθέτησης του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ιδίως ως προς την ανάγκη διατήρησης της χρηματοδότησης των πολιτικών Συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, θέματα για τα οποία οι δύο χώρες διατηρούν κοινές θέσεις.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων ενώ τονίστηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσής τους, σε τομείς όπως η οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Kačinskas ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την επικείμενη πραγματοποίηση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και επιχειρηματικού forum στο Βίλνιους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Τέλος, ο κ. Kačinskas διαβίβασε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό πρόσκληση του ομολόγου του να επισκεφθεί τη Λιθουανία για διμερείς διαβουλεύσεις.