Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
greek russian
Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης arrow Νέα arrow Δήλωση Γενικού Προξένου κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στα εδώ Μ.Μ.Ε. αναφορικά με την υπογραφείσα συμφωνία για την καθιέρωση του έτους 2017-2018, ως αφιερωματικού έτους Τουρισμού Ελλάδος - Ρωσικής Ομοσπονδίας

Δήλωση Γενικού Προξένου κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη στα εδώ Μ.Μ.Ε. αναφορικά με την υπογραφείσα συμφωνία για την καθιέρωση του έτους 2017-2018, ως αφιερωματικού έτους Τουρισμού Ελλάδος - Ρωσικής Ομοσπονδίας

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά στη Μόσχα και της υπογραφής  με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Μανίλοβα της συμφωνίας για την καθιέρωση του έτους 2017-2018, ως έτους Τουρισμού Ελλάδος - Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Γενικός Πρόξενος κ. Πάνος Βεγλίτης έκανε προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. την ακόλουθη δήλωση:

- Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που  αναδεικνύει  το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι διμερείς Ελληνορωσικές σχέσεις και  επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση των δύο πλευρών να εργασθούν, από κοινού, για την περαιτέρω εμβάθυνση και ενδυνάμωση των σχέσεων τους, με έμπρακτες πρωτοβουλίες σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και οφέλους.

- Η απόφαση για την καθιέρωση κοινού έτους Τουρισμού, στη συνέχεια της επιτυχούς υλοποίησης των προγραμματικών δράσεων του κοινού πολιτιστικού έτους 2016, ανοίγει νέες προοπτικές για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, αλλά και από την Ελλάδα προς σημαντικούς  Ρωσικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η ιστορική πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

- Με σημαντικές πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις που θα αναληφθούν από τους αρμόδιους τουριστικούς θεσμικούς φορείς των δύο χωρών, στοχεύουμε να φέρουμε πιο κοντά και να γνωρίσουν καλλίτερα την Ελλάδα οι πολίτες της Ρωσίας. Το ίδιο ασφαλώς προγραμματίζεται και για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να γνωρίσουν και να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς της Ρωσίας, όπως είναι η Αγία Πετρούπολη.

- Υπό το φώς αυτής της θετικής εξέλιξης να μου επιτραπεί, επίσης, τώρα που βρισκόμαστε προς το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, να απευθύνω, εκ μέρους των αρμοδίων Ελληνικών Αρχών, ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ στους πολίτες της Αγίας Πετρούπολης και της ευρύτερης περιφέρειας της  Β.Δ.  Ρωσίας για την εντυπωσιακή, πράγματι, ανταπόκρισή τους να επισκεφθούν για διακοπές την Ελλάδα.

- Τα διαθέσιμα προσωρινά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό τουριστικών θεωρήσεων που χορήγησε, μέχρι σήμερα, το Γενικό μας Προξενείο, δείχνουν μια μεγάλη αύξηση της τάξεως του 35% περίπου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

- Από την πλευρά μου και με την βοήθεια όλων των συνεργατών μου προσπαθήσαμε και πιστεύω πετύχαμε να ανταποκριθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην αυξημένη ζήτηση θεωρήσεων, χωρίς να σημειωθεί κανένα πρόβλημα και καμία καθυστέρηση.

- Οι σχέσεις μας με τους πολίτες της Αγίας Πετρούπολης διαμορφώθηκαν στη βάση της αξιοπιστίας , της εμπιστοσύνης και των αμοιβαίων φιλικών αισθημάτων μεταξύ των λαών μας και θέλω να διαβεβαιώσω μέσω των Μ.Μ.Ε. του Ρώσους πολίτες και τους τουριστικούς φορείς, ότι με την ίδια δύναμη θα συνεχίσουμε την υπηρεσιακή μας αποστολή, όλοι εδώ στο Γενικό Προξενείο και την επόμενη χρονιά.


FacebookTwitterInstagramVK

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

VIS

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0