Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
greek russian
Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Αγίας Πετρούπολης arrow Νέα arrow Δήλωση του Γενικού Προξένου κ. Π. Μπεγλίτη αναφορικά με την Υπογραφή μνημονίου μεταξύ Ελλάδος και Ρωσικής Δημοκρατίας στους τομείς της Λογοτεχνίας της μετάφρασης και της εκδοτικής παραγωγής.

Δήλωση του Γενικού Προξένου κ. Π. Μπεγλίτη αναφορικά με την Υπογραφή μνημονίου μεταξύ Ελλάδος και Ρωσικής Δημοκρατίας στους τομείς της Λογοτεχνίας της μετάφρασης και της εκδοτικής παραγωγής.

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας κ. Λυδία Κονιόρδου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Μόσχα (5-6/9/2017) υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσικής Ομοσπονδίας στους τομείς της λογοτεχνίας, της μετάφρασης και της εκδοτικής παραγωγής με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και Μ.Μ.Ε. κ. Μιχαήλ Σεσλαβίνσκι.

Βασικός στόχος του εν λόγω Μνημονίου συνεργασίας είναι η ενίσχυση της μετάφρασης, της έκδοσης και της προβολής της Ελληνικής Λογοτεχνίας στη Ρωσία και της Ρωσικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης των Πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες διαθέτουν, πλέον, ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο και ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάδειξη της λογοτεχνικής τους δημιουργίας και παραγωγής στο αναγνωστικό κοινό των δύο λαών.

Η Αγία Πετρούπολη δεν διαθέτει μόνον μια ιστορική κλασσική λογοτεχνική παράδοση. Διαθέτει, επίσης, μία σύγχρονη δραστήρια λογοτεχνική ζωή, με πολλούς σημαντικούς λογοτέχνες και εκδοτικούς οίκους που εκδίδουν τα έργα τους.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια  Ελληνο-Ρωσικής λογοτεχνικής συνεργασίας.

FacebookTwitterInstagramVK

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

VIS

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0