Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
greek serbian
Αρχική arrow Σπουδές στην Ελλάδα arrow Προκηρύξεις - Ανακοινώσεις arrow Προκήρυξη Αγγλόφωνoυ Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη Αγγλόφωνoυ Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 11 Μάιος 2016

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει έως σαράντα-πέντε (45) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 στο αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις εξής τρεις ειδικεύσεις:

(α) Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία (European Journalism),
(β) Ψηφιακά Μέσα, Πολιτισμός και Επικοινωνία (Digital Media, Culture and Communication), και
(γ) Επικοινωνία της Διακινδύνευσης και Δημοσιογραφία Κρίσεων (Risk Communication and Crisis Journalism).

Media


Το ετήσιας διάρκειας και πλήρους φοίτησης πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διδακτικά εξάμηνα (Οκτώβριος-Φεβρουάριος, Μάρτιος-Μάιος) και ένα τρίτο εξάμηνο (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), το οποίο διατίθεται για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές έχουν την υποχρέωση (α) να συμμετέχουν ανελλιπώς και να αξιολογηθούν σε έξι (6) μαθήματα, και (β) να εκπονήσουν, υπό την εποπτεία συμβούλου καθηγητή, μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία περίπου 20.000 λέξεων, την οποία πρέπει να υποστηρίξουν ενώπιον τριμελούς εξεταστικής επιτροπής.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των εξής Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής: Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης, Πολιτικών, Οικονομικών, Κοινωνικών, Πολιτισμικών, Συγκριτικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών, Επιστημών, Ιστορίας, Ανθρωπολογίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Φιλολογίας, Αρχαιολογίας, Μάρκετιγκ, Διαφήμισης, Ιστορίας Τέχνης και Ξένων Γλωσσών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

ΠροκήρυξηΟι υποψήφιοι απαιτείται να γνωρίζουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, γνώση που αποδεικνύεται από κατάλληλο πιστοποιητικό επάρκειας ή από την κατοχή τίτλου βασικών ή μεταπτυχιακών σπουδών αγγλόφωνου εκπαιδευτικού ιδρύματος.


Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΜΣ από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016. Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων γίνεται σταδιακά και συνεχίζεται, εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις, έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική.

slider


Οι εισακτέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα καταβάλουν ποσό 1.000 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών (για τα 3 εξάμηνα φοίτησης, συνολικά 3.000 ευρώ) για την ενίσχυση του προγράμματος σπουδών, το οποίο καταβάλλεται στην αρχή κάθε εξαμήνου. Στους υποψήφιους που παρουσιάζουν τεκμηριωμένη οικονομική αδυναμία διατίθενται έως δύο (2) υποτροφίες ανά ειδίκευση, οι οποίες αναλογούν με την απαλλαγή από τα 2/3 του συνολικού κόστους των σπουδών. Επίσης, κατά τη λήξη του Α’ διδακτικού εξαμήνου, και σε κάθε μια από τις τρεις ειδικεύσεις του ΠΜΣ, ο/η φοιτητής/τρια με την κορυφαία επίδοση απαλλάσσεται από περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση έως την ολοκλήρωση των σπουδών του.


Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών, τη διαδικασία επιλογής και την απονομή υποτροφιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα του ΠΜΣ να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 2310-992072 ή ηλεκτρονικά στο: ).

Κατεβάστε την παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος εδώ:

MAdigitalmediaAUTHΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες σπουδών στην Ελλάδα: http://bit.ly/1QXbZoK

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση