Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek serbian
Αρχική arrow Σπουδές στην Ελλάδα arrow Υποτροφίες arrow Υποτροφίες Ιδιωτικών Φορέων

Υποτροφίες Ιδιωτικών Φορέων

Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016

Η πλειονότητα των κοινωφελών ιδρυμάτων στην Ελλάδα ανακοινώνει κατά καιρούς προγράμματα υποτροφιών που απευθύνονται προς αλλοδαπούς υπηκόους. Ειδικότερα επισημαίνονται οι ακόλουθοι φορείς:

- Ίδρυμα Κώστα & Ελένης Ουράνη: Το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών, ως κληροδότημα από το 1972. Χορηγεί υποτροφίες σε αλλοδαπούς υπηκόους, μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφικές ή Φιλολογικές Σχολές , για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, με αντικείμενο τη μελέτη της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, της Γλωσσολογίας, της Θεατρολογίας (Νεοελληνική Δραματουργία) ή για την παρακολούθηση (για πτυχιούχους) μαθημάτων Νέας Ελληνικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Κρήτης.

Το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη


Οι υποψήφιοι υπότροφοι θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 36ο έτος της ηλικίας τους, να μην ενισχύονται το ίδιο χρονικό διάστημα με άλλη υποτροφία και να μην εργάζονται ως μόνιμο διδακτικό προσωπικό Πανεπιστημίων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος: www.idrimaurani.gr

- Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης: Το ετήσιο πρόγραμμα ερευνητικών χορηγιών και εκπαιδευτικών υποτροφιών (κατά μέσο όρο 25 υποτροφίες ετησίως) για έρευνα, σπουδές και καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα θεσπίσθηκε το 1995 και στοχεύει στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού στο εξωτερικό, προσβλέποντας στη δημιουργία και την ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της αλλοδαπής ακαδημαϊκής κοινότητας και στους Έλληνες ομολόγους τους.

Onassis


Απευθύνεται αποκλειστικά σε αλλοδαπούς, μέλη Εθνικών Ακαδημιών, πανεπιστημιακούς καθηγητές όλων των βαθμίδων, κατόχους διδακτορικού τίτλου, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.onassis.org/scholarships-foreigners.php

- Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη

- Ίδρυμα Μποδοσάκη

- Ίδρυμα Κόκκαλη

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση