Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
greek turkish
Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης
Ανακοίνωση Προσωρινή βλαβη του τηλεφωνικού κέντρου Γενικού Προξενείου Κωνσταντινουπολης-τηλεφωνα επικοινωνίας Ανακοίνωση Παρακαλούνται οι ταξιδιώτες οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη ή διαμέσου αυτής να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία διότι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ (Ataturk International), στο νέο αεροδρομιο της Κωνσταντινούπολη (Istanbul Aırport) αναμένεται να μεταφερθούν την 5η ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Ενδέχεται δε να υπάρξουν καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις πτήσεων.Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης μπορείτε να καλείτε την Αρχή μας επί 24ωρου βάσεως στα ακόλουθα τηλέφωνα +90212 3938290-1-2-4

25ος Μεσημβρινός

Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012

25ος Μεσημβρινός
Ένα ντοκιμαντέρ για την Ίμβρο του χθες και του σήμερα, σε σκηνοθεσία Χρύσας Τσελέπη και Τάνιας Χατζηγεωργίου. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει ζωές, φωνές, στιγμές που έφυγαν, που ζουν, που υπάρχουν ακόμα. Όνειρα που οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν για μια πατρίδα που τους τη στέρησαν. Την άρπαξαν βίαια. Την ερήμωσαν. Οι θύμησες, τα όνειρα, η αγωνία, η νοσταλγία, η θυσία, η ζωή. Όλα ξεδιπλώνονται μέσα από τις ιστορίες των «ηρώων». Είναι η πατρίδα αυτό που ψάχνουν μες στα χαλάσματα. Είναι οι ζωές τους που θέλουν να ξαναστήσουν. Είναι τα όνειρά τους που θέλουν να ξαναζωντανέψουν.

Ο «25ος Μεσημβρινός» προβλήθηκε για πρώτη φορά στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2012 (διάρκεια: 70’)

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Σισμανόγλειο Μέγαρο, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19.00