Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
greek turkish
Γενικό Προξενείο Σμύρνης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Σμύρνης arrow Νέα arrow Περιοδεία Α.Θ.Π Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή (7-10.5.2017)

Περιοδεία Α.Θ.Π Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή (7-10.5.2017)

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017

Πραγματοποιήθηκε και εφέτος (7-10.5.2017) η καθιερωμένη επίσκεψη της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου στη Σμύρνη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Κιρκιντζέ (7.5), στη Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική επί του τάφου του Αγίου (8.5, συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος), στην Ακολουθία Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου (διπλή Εκκλησία της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου-απόγευμα της 8.5), στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μενεμένης (9.5), στην Ακολουθία Ορθοδόξου Εσπερινού στο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Ρωμαιοκαθολικών) Σμύρνης.

Μέρος των θρησκευτικών τελετών, στις οποίες χοροστάτησε ο Παναγιώτατος, παρακολούθησε η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Σμύρνη κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς και ο Βουλευτής Λάρισας και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αναστάσιος Νεράντζης.

Πριν από την αναχώρησή του (10.5) ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε στο καθιερωμένο γεύμα που παρατέθηκε από τη Γενική Πρόξενο Αργυρώ Παπούλια και τα στελέχη της Αρχής προς τιμήν του. Στο γεύμα παρακάθησαν η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, ο Αρχιεπίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών κ. Lorenzo Piretto, η Δήμαρχος Κόνακ κυρία Sema Pekdaş, ο Δήμαρχος Seferihisar κ. Tunç Soyer, ο Αντιδήμαρχος Σμύρνης κ. Sırrı Aydoğan, η επικεφαλής της εδώ Αντιπροσωπείας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς κυρία Sibel Algan, η Αντιδήμαρχος Κόνακ κυρία Nurcihan Özer, οι επικεφαλής των Γενικών Προξενείων της Γερμανίας κ. Thomas Gerlach, της Ρουμανίας κυρία Mioara Stefan και της Κίνας κ. Liu Zengxian , οι εδώ επίτιμοι Πρόξενοι Ομόδοξων χωρών, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συνδέσμου Σμύρνης κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης και μέλη της εδώ Ορθόδοξης Κοινότητας.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0