Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
greek english
Ανακοίνωση Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Προξενικό Γραφείο θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Announcement: Announcement regarding arrivals from foreign countries to Greece
Αρχική arrow Υπηρεσίες για τον πολίτη arrow Προγραμματισμός ραντεβού ηλεκτρονικά arrow Πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία προγραμματισμού ραντεβού

Πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία προγραμματισμού ραντεβού

Για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική υπηρεσία προγραμματισμού ραντεβού θα πρέπει αρχικά να εγγραφείτε καταχωρώντας τα προσωπικά σας στοιχεία στα αντίστοιχα πεδία της φόρμας.

Μετά την αρχική εγγραφή η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής των στοιχείων: λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και κωδικός πρόσβασης.

Ο λογαριασμός που θα δημιουργήσετε είναι αυστηρά προσωπικός και δεν θα πρέπει να γνωστοποιήσετε τα στοιχεία πρόσβασης σε τρίτο πρόσωπο. Πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον προγραμματισμό ραντεβού του κατόχου του ή/και προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του (π.χ. ανήλικα τέκνα).

Το Προξενικό Γραφείο διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής λογαριασμών ή/και προγραμματισμένων ραντεβού σε περίπτωση αδυναμίας ταυτοποίησης του κατόχου του ή ελλιπής καταχώρησης στοιχείων του.

Τέλος, συνιστάται, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, πριν την προσέλευσή σας στο προκαθορισμένο ραντεβού στο Προξενικό Γραφείο, να συμβουλεύεσθε την ιστοσελίδα μας (www.mfa.gr/uk/eservices), όπου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών σας (απαιτούμενα δικαιολογητικά, πρότυπα αιτήσεων, κλπ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολίτες οι οποίοι έχουν δεσμεύσει ραντεβού για παροχή πληροφοριών ή πραγματοποίηση προξενικής πράξης η οποία δεν ανήκει στην κατηγορία για την οποία δεσμεύθηκε το ραντεβού, θα πρέπει να προβούν εγκαίρως σε ακύρωση, προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμα εξυπηρέτησής τους στο μέλλον για την ίδια κατηγορία πράξης. Πληροφορίες για προξενικά θέματα μπορούν να αναζητηθούν μέσω της ιστοσελίδας της Πρεσβείας και του εικονικού βοηθού (chatbot) ή με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο αρμόδιο τμήμα του Προξενικού Γραφείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η εγγραφή στην υπηρεσία συνοδεύεται με αποδοχή της δήλωσης ότι « Με ατομική μου ευθύνη, σύμφωνα και με τις οικίες διατάξεις του Ν.1599/1986, δηλώνω υπεύθυνα ότι τα ως άνω υποβληθέντα στοιχεία είναι ακριβή και αληθή»

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016).

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την υπηρεσία προγραμματισμού ραντεβού

Τελευταία ενημέρωση Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021