Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Εκδήλωση του Πάνθεου της Ελληνικής Ναυτιλίας στο Λονδίνο

Εκδήλωση του Πάνθεου της Ελληνικής Ναυτιλίας στο Λονδίνο

Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, η πρώτη στη βρετανική πρωτεύουσα εκδήλωση του Πάνθεου της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η εκδήλωση αποτέλεσε έναν εορτασμό της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας και της επί μακρόν σχέσης της με τις ναυτιλιακές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Επιτροπή Συνεργασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας και στη διάρκειά της εισήχθησαν στο Πάνθεο οι κ.κ. Περικλής Γ. Καλλιμανόπουλος  (1892-1979) και Αλέξανδρος Γ. Τσαβλίρης  (1914-1973). Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, o Αρχηγός του Βασιλικού Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού Sir George Zambellas, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας κ. Χαράλαμπος Φαφαλιός.

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στην Ελληνική Ελπίδα (Hellenic Hope), ένα φιλανθρωπικό οργανισμό καταχωρημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αφιερωμένο στην αρωγή παιδιών σε κίνδυνο από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση του Λονδίνου ακολούθησε τη δημόσια τελετή εγκαθίδρυσης του Πάνθεου της Ελληνικής Ναυτιλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Απρίλιο του 2013, στην οποία παρευρέθησαν 500 κορυφαίοι ναυτιλιακοί  παράγοντες.

Το Πάνθεο της Ελληνικής Ναυτιλίας  είναι ένας ανεξάρτητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη δυναμική ελληνική ναυτιλία και τους ανθρώπους που τη διαμόρφωσαν. Γεννήθηκε ως ιδέα το 2007 και σήμερα περιλαμβάνει 20 προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην Ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο
http://www.greekshippinghalloffame.org

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0