Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Χαιρετισμος Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλου «28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940»

Χαιρετισμος Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Γεροντόπουλου «28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940»

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Για μια ακόμα χρονιά, ο Ελληνισμός όπου γης θα τιμήσει την επέτειο του "ΟΧΙ".

Είναι η 28η Οκτωβρίου ημέρα τιμής και δόξας, θύμησης και αναγνώρισης όλων των Ελλήνων, οι οποίοι «με την εκδίκηση της αδικίας μπροστά τους» αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και στάθηκαν όρθιοι, είτε μπροστά στο μέτωπο, είτε κατά την διάρκεια της κατοχικής νύχτας για μια «ιδέα σπαθί που είναι απάνω από όλα».

Με τον τιτάνιο αγώνα τους αναθέρμαναν την ελπίδα των σκλαβωμένων λαών, αφύπνισαν τις υπερατλαντικές συνειδήσεις, και καταρράκωσαν τον μύθο του αήττητου των δυνάμεων του σκότους.

Πολύτιμη και διαχρονικά επίκαιρη η παρακαταθήκη της 28ης Οκτωβρίου. Με εθνική ομόνοια, ενότητα, ομοψυχία, εθνική αξιοπρέπεια, σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες καν πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού αντιμετωπίζουμε και τις προκλήσεις του σήμερα.

Στην πανεθνική αυτή προσπάθεια, ο Οικουμενικός Ελληνισμός έχει πρωτεύοντα ρόλο. Με την ουσιαστική συμβολή του, με το περίσσευμα ψυχής που έχει αποδείξει ότι διαθέτει, επαναφέρουμε την Πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει, στην θέση που δικαιούται.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τελευταία ενημέρωση Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013
Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0