Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Κρίση χρέους και λαθρομετανάστευση συζήτησαν Σαμαράς - Μόντι

Κρίση χρέους και λαθρομετανάστευση συζήτησαν Σαμαράς - Μόντι

london/samaras_monti-300x225.jpg
Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι εξελίξεις στη χώρα μας όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφωνούν με την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και ειδικότερα εκείνων που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα. Επίσης, συμφωνούν στην ανάγκη να αυξηθεί η ρευστότητα στις οικονομίες των χωρών τους με την πιο αποφασιστική παρέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και στο να αποφασιστούν πολιτικές ανάπτυξης, προκειμένου οι χώρες αυτές να βγουν από την κρίση.

Ένα ακόμη θέμα κοινού ενδιαφέροντος που  συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο ηγετών ήταν και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, που εντείνεται λόγω της αναταραχής στην Συρία.

 "Οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέι", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης.

"Ο πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης", τονίζεται ακόμη.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μόντι, ο κ. Σαμαράς θα παρακαθήσει σε γεύμα όπου θα συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανδίας 'Εντα Κένι, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της Ουγγαρίας Βικτορ Ορμπάν.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων), ενώ θα είναι και υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου. Αύριο, ο κ. Σαμαράς μαζί με τους άλλους πρωθυπουργούς θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο στην θερινή του κατοικία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0