Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Μοσκοβισί: "Τα πράγματα προχωρούν" στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: "Τα πράγματα προχωρούν" στην Ελλάδα

london/Moscovici.jpg

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει «πιο γρήγορα και να πάει πιο μακριά» όσον αφορά την επίλυση της κρίσης χρέους.

«Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους... Το κλίμα αλλάζει, αλλά αυτό δεν αρκεί», εκτίμησε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην εκπομπή Le Grand Jury.

Αν και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει μειωθεί η πίεση των αγορών, «η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.
 
Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προβλέπει να παραχωρηθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η ευθύνη για την επίβλεψη 6.000 τραπεζών της ευρωζώνης.
Εξάλλου ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την ανάλυση κάποιων μέσων ενημέρωσης για την κατάσταση στην Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα.
 
Αυτές οι πληροφορίες, είπε ο Μοσκοβισί, «δεν αντιστοιχούν με αυτό που είδα στην Ελλάδα», ενώ υπογράμμισε ότι οι διεθνείς συνομιλητές της χώρας τον διαβεβαίωσαν ότι «τα πράγματα προχωρούν».

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0