Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο arrow Νέα arrow Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013

Σε συνέχεια αιτημάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Βρετανία,  η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και η Αγία και Ιερά Σύνδος του Πατριαρχείου της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ αποφάσισαν την  απoστολή, για πρώτη φορά, του ιερού κειμηλίου του Τίμιου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου ημών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το ιερό κειμήλιο έφθασε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2013 και φιλοξενήθηκε αρχικά στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στο Camden του Λονδίνου. Για δύο εβδομάδες  ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός ταξίδεψε σε ελληνικές και ρωσικές ορθόδοξες εκκλησίες σε περιοχές του Λονδίνου καθώς και στο Μπέρμιγχαμ, Μάνστεστερ, Λίβερπουλ και Οξφόρδη.
Ο Έλληνας Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας της Πρεσβείας Πλοίαρχο κ. Απόστολο Τριβλίδη, αξιωματικούς του γραφείου του Ακολούθου Άμυνας, καθώς και έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν στη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ, με έδρα το Northwood  του Βορείου Λονδίνου, παρέστη στον όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Δυτικού Λονδίνου, που φιλοξενούσε το ιερό κειμήλιο. Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός θα επιστρέψει στου Αγίους Τόπους την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0