Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
greek english

Αναλόγως της διαρκείας και του σκοπού του ταξιδιού σας στην Ελλάδα,  μπορείτε να αιτηθείτε είτε μία θεώρηση βραχείας διαρκείας παραμονής «θεώρηση Σένγκεν» ή μία θεώρηση μακράς διαρκείας παραμονής «εθνική θεώρηση» για παραμονή μεγαλύτερη των 90 ημερών.

Το προξενικό μας γραφείο, προκειμένου να διευκολύνει τους αιτούντες θεώρηση, έχει αναθέσει τη συλλογή αιτήσεων θεωρήσεων και βιομετρικών στοιχείων στην εταιρεία Global Visa Center World (GVCW). Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την έκδοση θεωρήσεων εισόδου Schengen θα πρέπει να κλείσετε ηλεκτρονικά ραντεβού στην ιστοσελίδα https://uk-gr.gvcworld.eu/. Tα γραφεία της GVCW εξυπηρετούν πολίτες σε Λονδίνο, Manchester και Εδιμβούργο.

Εάν είστε μέλος οικογένειας Ευρωπαίου πολίτη μπορείτε, κατόπιν συνεννόησης, να υποβάλετε αίτηση θεώρησης Schengen απευθείας στο προξενικό μας γραφείο. Για καθορισμό ραντεβού, παρακαλούμε αποστείλετε το αίτημά σας στο ##0 αναφέροντας τηλέφωνο επικοινωνίας και ημερομηνία αναχώρησης. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη (πλην των αργιών) από τις 12.00μμ έως και τις 14:00 μμ. Εκτός από τα πρωτότυπα, είναι απαραίτητη η προσκόμιση φωτοτυπιών όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι εάν στο ταξίδι σας δεν συνοδεύεστε από το μέλος της οικογένειας με την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη ή δεν θα τον/την συναντήσετε στον τελικό προορισμό σας, οφείλετε να υποβάλετε αίτηση θεώρησης προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την τουριστική θεώρηση και πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο.
Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, τα μέλη οικογένειας Ευρωπαίου πολίτη μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία GVCW:

London Visa Application Center for Greece

66,Wilson Street, EC2A2BT
London,United Kingdom
Website: https://uk-gr.gvcworld.eu/
Email address: ##1
Call Center:   0871 376 0023 between 08:30 and 17:30 (Monday-Friday)
Please, note that calls are charged 6 pence per minute in addition to your normal network charges)
For international calls: +44 203 788 4672 between 08:30 and 17:30 (Monday-Friday)

Στοιχεία επικοινωνίας με το Προξενικό Γραφείο Λονδίνου

Website:  www.mfa.gr/uk
email: ##0
Tηλ.  επικοινωνίας του τμήματος θεωρήσεων : + 44 207 313 5601 & 5617
Ωράριο επιστροφής διαβατηρίων: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9.30 πμ - 2.30 μμ (πλην αργιών)
Tηλ. έκτακτης επικοινωνίας  : + 44 7795 96 15 19.

Όσοι ενδιαφέρονται για τον ορισμό ραντεβού για υποβολή αίτησης για εθνική θεώρηση (τύπου D), παρακαλούμε όπως απευθύνονται ηλεκτρονικά στο Προξενικό μαs Γραφείο στη διεύθυνση ##0.