Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
greek french
Αρχική arrow Πολιτιστικές Εκδηλώσεις arrow Απονομή του γαλλικού βραβείου ποίησης “Νίκος Γκάτσος” στον κ. Charles Aznavour 19 Δεκεμβρίου 2016

Απονομή του γαλλικού βραβείου ποίησης “Νίκος Γκάτσος” στον κ. Charles Aznavour 19 Δεκεμβρίου 2016

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016

Απονομή του γαλλικού βραβείου ποίησης “Νίκος Γκάτσος” στον  κ. Charles Aznavour 19 Δεκεμβρίου 2016

Απονομή του γαλλικού βραβείου ποίησης “Νίκος Γκάτσος” στον  κ. Charles Aznavour

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Γαλλία, η βράβευση του διάσημου Γάλλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Charles Aznavour με το γαλλικό βραβείο ποίησης “Νίκος Γκάτσος” (Prix Nikos Gatsos 2016).

Τους εκλεκτούς καλεσμένους καλωσόρισε η Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, κ. Μαρία Θεοφίλη, ενώ στη συνέχεια για τον σημαντικό καλλιτέχνη μίλησαν ο Πρόεδρος του Μεσογειακού Κέντρου Λογοτεχνίας (Centre Méditerranéen de Littérature), κ. André Bonet, καθώς και η Πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου, κ. Νανά Μούσχουρη. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Aznavour. Μεταξύ των σημαντικών καλεσμένων -εκτός από Πρέσβεις και Γάλλους πολιτικούς- ήταν και η ιστορικός κ. Hélène Carrère d'Encausse, μέλος και Γραμματέας (Secrétaire Perpétuel) της Γαλλικής Ακαδημίας.

Το βραβείο ποίησης “Νίκος Γκάτσος” θεσπίστηκε με απόφαση του Μεσογειακού Κέντρου Λογοτεχνίας, της γαλλικής πόλης Perpignan το 2011, και η απονομή του ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα το 2012. Επισημαίνεται ότι η είδηση της βράβευσης του κ. Aznavour προβλήθηκε σε σημαντικά μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, όπως το TV5 Monde, η εφημερίδα Libération κ.α.

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0