Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018
greek french
Αρχική arrow Πολιτιστικές Εκδηλώσεις arrow Παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη, Μπαρ Φλωμπέρ

Παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη, Μπαρ Φλωμπέρ

Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016

Παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη, Μπαρ Φλωμπέρ

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στην πρεσβευτική κατοικία στη Γαλλία, η παρουσίαση της έκδοσης του μυθιστορήματος “Μπαρ Φλωμπέρ”, του γνωστού Έλληνα συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.

Τη βραδιά, η οποία οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και την αιγίδα και  χορηγία του Γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι, προλόγισε η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, κυρία Μαρία Θεοφίλη. Κατόπιν, οι καλεσμένοι είχαν την χαρά να απολαύσουν τους ηθοποιούς Γιώργο Χωραφά και Εύα Σιμάτου, στην ανάγνωση θεατροποιημένων αποσπασμάτων του μυθιστορήματος τόσο στα Γαλλικά, όσο και στα Ελληνικά, ενώ για την ήδη επιτυχημένη πορεία του βιβλίου στη γαλλική αγορά, μίλησε ο πρώτος εκδότης του, κ. Fabrice de Rotrou.

Το παρών στην επιτυχημένη εκδήλωση έδωσαν εκδότες και άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού καθώς και διακεκριμένα μέλη της ελληνικής Κοινότητας στη Γαλλίας. O Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων, κ. Gilles Pecout και ο πρώην Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων, κ. François Weil τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Μεταξύ των επιφανών καλεσμένων, στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Ροβήρος Μανθούλης, καθώς και ο Ιάπωνας σκηνοθέτης και λογοτέχνης κ. Yoshi Oida. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία ο κ. Σταμάτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παρευρισκομένους σχετικά με τη γένεση του βιβλίου, της πηγές έμπνευσής του και την πορεία του.
Το “Μπαρ Φλωμπέρ” εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τις εκδόσεις Κέδρος, ενώ η επιτυχημένη του πορεία συνεχίστηκε και με την επανέκδοση του το 2012, αυτή τη φορά από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Μεγάλη απήχηση είχε και στο διεθνές αναγνωστικό κοινό, δεδομένου ότι μεταφράσεις του έχουν κυκλοφορήσει εκτός, από τη Γαλλία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Παρουσίαση της γαλλικής έκδοσης του βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη, Μπαρ Φλωμπέρ

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0