Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek french
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Τμήματα Πρεσβείας arrow Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2012

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας  λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Ελλάδος και των γαλλικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας.

Ο Σύμβουλος Τύπου εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου της Πρεσβείας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, μεταξύ άλλων, αποστέλλει σε καθημερινή βάση χρήσιμες πληροφορίες στα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διεκπεραιώνει αιτήματα για πραγματοποίηση ρεπορτάζ στην Ελλάδα, οργανώνει συνεντεύξεις με μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και άλλες προσωπικότητες, ενώ δίδει απαντήσεις σε αιτήματα πληροφόρησης του γαλλικού κοινού.

Παράλληλα, ενημερώνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο περί της γαλλικής επικαιρότητας, συντάσσει επισκοπήσεις τύπου, απαντητικές επιστολές και ενημερωτικό υλικό για τα γαλλικά ΜΜΕ. Διοργανώνει ή υποστηρίζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή ζητημάτων ελληνικού, διμερούς ή ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και παρακολουθεί τις εργασίες διεθνών οργανισμών, συνεδρίων και δεξαμενών σκέψης. Παρέχει, επίσης, ενημέρωση για εκδηλώσεις που διοργανώνονται, αφενός, από ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις, αφετέρου, από γαλλικούς φιλελληνικούς συλλόγους.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προωθεί αιτήματα για εκδηλώσεις στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων αιτημάτων για κινηματογραφήσεις / φωτογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά μνημεία, υπαίθριους χώρους.

Διεύθυνση:
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Γαλλία
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
17, Rue Auguste Vacquerie
75116 Paris
Τηλ.: +33 156590987
Φαξ : +33 156594700
E-mail :

Κωνσταντίνα Πανέτη
Σύμβουλος Επικοινωνίας Α

Χρήστος Πέππας
Γραμματέας Επικοινωνίας Α

Μαρί Σχοινά
Διοικητικές αρμοδιότητες – επιμέλεια ιστοσελίδας

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0