Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ (30/3-2/4/2017)

1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ (30/3-2/4/2017)

Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017

Στην κεντρική πλατεία της Παλαιάς Πόλης του Ντύσσελντορφ, μπροστά από το Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία κατά το τετραήμερο 30 Μαρτίου – 2 Απριλίου το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ. Στο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των τροφίμων /ποτών, οι Περιφέρειες Ηπείρου, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, και πολλοί φορείς και σύλλογοι της πόλης, ενώ έτυχε της υποστήριξης πληθώρας χορηγών (Sparkasse Düsseldorf, Greece on Tour, Babtec, Diakonie, Enterprise Greece, Aegean, AWISTA, Stadtwerke Düsseldorf).

Το Φεστιβάλ χαιρέτισαν ο Γενικός Πρόξενος κ. Δελαβέκουρας και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Geisel. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου πραγματοποιήθηκαν workshops ελληνικής μαγειρικής και γευσιγνωσίας ελληνικής κουζίνας, ελληνικών χορών,  αλλά και συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τη συμμετοχή των Γενικών Προξένων Γαλλίας, Ιταλίας και Ολλανδίας και στελέχους της Ελληνικής Πρεσβείας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών από την Ελλάδα (Φωτεινή Δάρρα, Rebetology, Baildsa, Λουκία Βαλάση, Gadjo Dillo) αλλά και την τοπική ομογένεια, καθώς και έκθεση σκιτσογραφίας του Μ. Κουντούρη με θέμα την προσφυγική κρίση και την Ευρώπη στους χώρους του Δημαρχείου. Το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ντύσσελντορφ απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τις χιλιάδες πολιτών του Ντύσσελντορφ που συμμετείχαν στις πολυάριθμες εκδηλώσεις του, αλλά και από τον Τύπο.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0