Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019

Εορτασμός της Πρεσβείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.


Την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας τίμησε η Πρεσβεία σε συνεργασία με το «Κέντρο Νέου Ελληνισμού» του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου στους χώρους της Αντιπροσωπείας του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.


Ο καθηγητής Dr. Norbert Lammert,  Πρόεδρος του Ιδρύματος  Konrad-Adenauer και πρώην Πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου και ο Πρέσβης κ. Δασκαρόλης εκφώνησαν ομιλίες με θέμα την «Συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».


Ακολούθησε συζήτηση με θέμα: «Η εκμάθηση των Ελληνικών και η σπουδή τους: Ανθρωπιστικές σπουδές στη Γερμανία» στην οποία συμμετείχαν οι κάτωθι: Η κλασσική φιλόλογος Καθηγήτρια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου κα Dr. Gyburg Uhlmann, έρευνα της οποίας για τον Πλάτωνα έχει βραβευθεί το 2006 με το βραβείο Λάιμπνιτς του γερμανικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Ρεγκάκος και ο Καθηγητής κ. Dr. Dr. h.c. Bernhard Zimmermann, του Παν/μιου Albert-Ludwigs στο Freiburg και επίτιμος διδάκτωρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Καθηγητής της Έδρας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και Διευθυντής του «Κέντρου Νέου Ελληνισμού», κ. Μίλτος Πεχλιβάνος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν άνω των 100 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας κ. Thomas Rachel, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη του γερμανικού ΥΠΕΞ και Πανεπιστημιακοί.

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας