Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
greek german
Η Πρεσβεία
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Η Πρεσβεία arrow Νέα arrow Συναυλία „Julius Stern goes Underground!”

Συναυλία „Julius Stern goes Underground!”

Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα συναυλιών του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Βερολίνου (UdK Berlin) στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, η μεγάλη καταληκτική συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου Νέων «Julius Stern» του Πανεπιστημίου των Τεχνών και της «Underground Youth Orchestra» από την Αθήνα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα Γερμανών και Ελλήνων συνθετών, σε μουσική διεύθυνση της Catherine Larsen-Maguire και του Κώστα Ηλιάδη. Η κοινή ορχήστρα ερμήνευσε την «Πενθεσίλεια II» του Λευτέρη Βενιάδη, το «Κονσέρτο για Όμποε και Βιολί» του Bach, με σολίστ τον Χρήστο Τσαπάρα, τη Σουίτα μπαλέτου "Αλέξης Ζορμπάς" του Μίκη Θεοδωράκη και την «5η Συμφωνία» του Beethoven.

Η συναυλία αποτελεί μέρος του προγράμματος ανταλλαγής και συνεργασίας που πραγματοποίησαν οι δύο ορχήστρες κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και είναι η δεύτερη σύμπραξή τους, ύστερα από τη ζωντανή τους εμφάνιση στο Στούντιο C του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας, στις 21 Μαρτίου 2018.

Η «Underground Υouth Orchestra» αποτελείται από 45 σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 10 έως 24 ετών, με τον Κώστα Ηλιάδη καλλιτεχνικό διευθυντή, μαέστρο και ενορχηστρωτή της Ορχήστρας. Το Ινστιτούτο Julius Stern του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Γερμανίας με σκοπό την προώθηση ιδιαίτερα ταλαντούχων νέων μουσικών. Η Ορχήστρα Δωματίου «Julius Stern» αποτελείται από 45 νέους μουσικούς ηλικίας 9 έως 19 ετών και τελεί υπό τη Διεύθυνση της Prof. Anita Rennert. http://www.aiff.gr/fotografies_2018/
arthro/oi_24es_nyxtes_premieras_ezisan_tin_odysseia_tou_diastimatos_se_4k_proboli-15553425/

Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας, τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Η μεγάλη αίθουσα συναυλιών της UdK, χωρητικότητας 1300 θέσεων, ήταν κατάμεστη και το κοινό αποθέωσε τους νέους μουσικούς επιβραβεύοντας έτσι το εξαιρετικό αποτέλεσμα της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας.