Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
Η Ελλάδα στην Ινδία arrow Νέα της Πρεσβείαςarrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Επικρατείας για θέματα Εξωτερικών Σχέσεων της Ινδίας, V. Kumar Singh (Λουξεμβούργο, 6/11/2015)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Επικρατείας για θέματα Εξωτερικών Σχέσεων της Ινδίας, V. Kumar Singh (Λουξεμβούργο, 6/11/2015)

Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015

Στο περιθώριο των εργασιών της 12ης Υπουργικής Συνόδου ASEM στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε, προ ολίγου, συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας για θέματα Εξωτερικών Σχέσεων της Ινδίας, κ. Vijay Kumar Singh.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι το καλό επίπεδο των πολιτικών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας δημιουργεί τις προϋποθέσεις περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του πολιτισμού, καθώς και συμβολής της Ελλάδας στην προώθηση των σχέσεων της Ινδίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς το σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει συναντήσεις ομάδων εργασίας εμπειρογνωμόνων από τις δύο χώρες που θα δρομολογήσουν τη συνεργασία στον πολιτικό, στρατιωτικό, τουριστικό και επενδυτικό τομέα. 

Συζητήθηκε, επίσης, η διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών και ο κ. Κοτζιάς παρουσίασε την υπό επεξεργασία πρωτοβουλία του για την πραγματοποίηση – και εξέταση δυνατότητας μελλοντικής θεσμοποίησης - μιας Διεθνούς Διάσκεψης, στην οποία θα συμμετέχουν χώρες που έχουν ιδιαίτερη συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της ραγδαίας αύξησης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, οι οποίες μπορούν να περιορισθούν μόνο εάν αντιμετωπισθούν οι γενεσιουργές αιτίες του και, κυρίως, ο πόλεμος στη Συρία. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη στήριξης των γειτονικών χωρών όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Αίγυπτος και αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας ως χώρας στην οποία θα πρέπει να δημιουργηθούν τα hot spots για τον έλεγχο και την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών. Ο κ. Singh αναγνώρισε, από πλευράς του, τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα λόγω του προσφυγικού ζητήματος και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον ελληνικό λαό για τη στάση του.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση