Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
greek serbian
Αρχική arrow Σπουδές στην Ελλάδα arrow Εκμάθηση Ελληνικής arrow Διαδικτυακά Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Διαδικτυακά Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2016

Η διαδικτυακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση επεκτείνεται ραγδαία σε όλους τους κλάδους και προωθείται από πολλά πανεπιστήμια. Όσο αφορά την εκμάθηση της γλώσσας, πολλά ιδρύματα προσφέρουν το e-learning για όλες τις ευρέως ομιλούμενες γλώσσες, όπως η αγγλική ή η γερμανική.

Διαδικτυακά Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Σε αυτό το πλαίσιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει σχεδιάσει και έχει παράγει το Online Greek Course (Διαδικτυακό Μάθημα Ελληνικών), το οποίο στοχεύει στο να παρέχει σε φοιτητές, επαγγελματίες και σε όσους ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή εκτός Ελλάδος μια ελκυστική εμπειρία μάθησης. Υπάρχουν δύο επίπεδα επάρκειας της γλώσσας: το Α1 OCG είναι σχεδιασμένο για απολύτως αρχάριους, ενώ το Α2 προσφέρεται σε εκείνους που διαθέτουν μια πολύ βασική γνώση της ελληνικής και οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει επίσης τη δυνατότητα online εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Τα προσφερόμενα επίπεδα είναι τα βασικά (Α1 και Α2).

To πρόγραμμα στοχεύει στη διευκόλυνση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για όσους διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Το «Μιλώ Ελληνικά» (SpeakGreek), είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο στο διαδίκτυο για τον προφορικό λόγο, το οποίο παρέχει εξάσκηση στην αντίληψη και παραγωγή ήχων, τόνων, τονισμών και ρυθμών της Ελληνικής. Είναι το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό biofeedback εργαλείο για τον προφορικό λόγο για την ελληνική γλώσσα, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που μαθαίνουν την ελληνική ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ή παιδιά με διαταραχές στο λόγο και στην ακοή σε γενικά ή ειδικά σχολεία.

Διαδικτυακά Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Φιλογλωσσία+ (Filoglossia+) είναι μια ψηφιακή σειρά τεσσάρων διαθέσιμων στο διαδίκτυο εκπαιδευτικών πολυμέσων CD-ROMs, για την εκμάθηση της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας, το οποίο αφορά αρχάριους. Το πρόγραμμα βασίζεται κατά κύριο λόγο στην επικοινωνιακή προσέγγιση, ενώ εστιάζει στην παραγωγή και στην κατανόηση τόσο του προφορικού, όσο και του γραπτού λόγου.

Διαδικτυακά Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Το ιδιωτικό πρόγραμμα Greek Online Learning προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα, με αξιοποίηση της διαδραστικής μεθοδολογίας,

ενώ παρέχει επίσης μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στην Αθήνα. Το πρόγραμμα εστιάζει εξίσου τόσο στην προφορική όσο στην γραπτή παραγωγή του λόγου.

Τα μαθήματα συνδυάζουν διδασκαλία ένας-προς-έναν και διαδραστικά προγράμματα αυτόνομης μάθησης.

Διαδικτυακά Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Η Ελληνική Πρεσβεία Βελιγραδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook
FlickrYouTubePinterest
TwitterRSSGoogle+Foursquare

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Eλληνικές εισαγωγές

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση