Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
greek turkish
Γενικό Προξενείο Σμύρνης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Γενικό Προξενείο Σμύρνης arrow Νέα arrow Ελληνο-τουρκική πολιτιστική βραδιά στη Σμύρνη (15.11.2019)

Ελληνο-τουρκική πολιτιστική βραδιά στη Σμύρνη (15.11.2019)

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια συμμετείχε στις 15.11.2019 σε πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Ömer Yöntem και τα μέλη του Συλλόγου Pergamon Lions Σμύρνης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Συμμετείχαν ως ομιλητές μέλη της ρωμαίικης κοινότητας στην Τουρκία, ο Πρόεδρος του Ρωμαίικου Πνευματικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης και η συγγραφέας Μαίρη Τσεβίκ Συμεωνίδου.

Στο χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος Αργυρώ Παπούλια αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις για την προώθηση των διμερών σχέσεων της περιοχής της δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη (από την Αρτάκη έως την Αττάλεια). Εξέφρασε την πεποίθησή της στις δυνατότητες της περαιτέρω διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και την ανάγκη της ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού και των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων με κοινό στόχο τις ανερχόμενες διεθνείς αγορές. Τέλος, εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση των θεωρήσεων (visas) κατά 15% το 2019 σε σχέση με το 2018.