Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Έκθεση ζωγραφικής «Αδριανούπολη-Τέσσερεις Εποχές»

Έκθεση ζωγραφικής «Αδριανούπολη-Τέσσερεις Εποχές»

Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας ζωγράφος Δημήτρης Ναλμπάντης παρουσιάζει έντεκα έργα μεγάλων διαστάσεων για την Αδριανούπολη του χθες και του σήμερα. Την έκθεση κοσμεί, επίσης, το βραβευμένο από τον ΟΗΕ έργο του με θέμα “Αναμνήσεις”, το οποίο έγινε γραμματόσημο του Οργανισμού στη σειρά “Ο κόσμος του 2000” και αποτέλεσε το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο του ΟΗΕ. Επιπλέον, εκτίθενται τρία ακόμη έργα, τα οποία είχε παρουσιάσει ο ζωγράφος σε προηγούμενη έκθεσή του προς τιμήν του ζωγράφου Ιβάν Αϊβαζόφσκι με αναφορές στο Βόσπορο.

Ο κ. Ναλμπάντης στην προσπάθεια του να υμνήσει την Αδριανούπολη, το τοπίο και τους ανθρώπους της, δημιούργησε έντεκα έργα κινούμενος πολλαπλά στο χρόνο, παίζοντας με το δίπολο μέρα-νύχτα, με τις τέσσερεις εποχές του έτους, με την παλιά και σύγχρονη πόλη και με τεχνικές ζωγραφικής βγαλμένες από την ιστορία της τέχνης. Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει τη δυνατότητα να αφυπνίσει τη μνήμη του και να νιώσει την Αδριανούπολη μέσω της κλασικής ζωγραφικής, του ρομαντισμού, του ιμπρεσιονισμού, του εξπρεσιονισμού και της μοντέρνας ζωγραφικής.

Η έκθεση ζωγραφικής εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου σε μια εντυπωσιακή τελετή στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο της Αδριανούπολης Ekmekcızade από το Ελληνικό Προξενείο και τον Δήμο Αδριανούπολης με τη συμμετοχή επίσημων προσκεκλημένων καθώς και πλήθους κόσμου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 27 Μαρτίου. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016
Διάρκεια έκθεσης: έως 27 Μαρτίου 2016
Διεύθυνση: Ekmekçizade Kervansarayı,
Deveci Han Kültür Merkezi;
Vilayet Cad. 22100 EDİRNE
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00
Είσοδος δωρεάν.

Τηλ για πληροφορίες: +90 284 235 58 04/64
E-mail:
Website: https://www.mfa.gr/turkey/tr/consulate-in-edirne/


Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0