Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Παρουσίαση βιβλίου «Μνήμη Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού 1930-2018 -Μαρτυρίες εορακότων, Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων 2019» Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 18:30.

Παρουσίαση βιβλίου «Μνήμη Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού 1930-2018 -Μαρτυρίες εορακότων, Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων 2019» Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 18:30.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

1

«Μνήμη Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως Γερμανού

1930-2018 Μαρτυρίες εορακότων»

Πέμπτη,  28 Νοεμβρίου  2019, 18:30.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντι¬νούπολη σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δέρκων έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου:

«ΜΝΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

1930-2018

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΟΡΑΚΟΤΩΝ, Έκδοση Ιεράς  Μητροπόλεως Δέρκων 2019»

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την υψηλή Του παρουσία η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμό θα απευθύνουν

-Η Γενική Πρόξενος κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου

- Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος

Ομιλητές

-Αιμιλία Θεμοπούλου, Αν. Καθηγήτρια  ΕΚΠΑ

-Πασχάλης Βαλσαμίδης, Επ.Καθηγητής ΔΠΘ

-Τάσος Μιχαλάς, συγγραφέας, ερευνητής

-Παναγιώτης Τζανάκος, Πρωτοψάλτης, εθνομουσικολόγος/ερευνητής

Συντονιστής εκδήλωσης

Αντώνιος Χατζόπουλος, δρ ΑΠΘ, Άρχων Ιερομνήμων της ΜτΧΕ

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο ευλογεί με Πατριαρχικό Γράμμα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ακολουθεί ο πρόλογος του εμπνευστή  της ιδέας, Μητροπολίτη Γέροντος Δέρκων κ. Απόστολου, καθώς και συνολικά δεκατρείς μαρτυρίες κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι είχαν την εξαιρετική ευλογία να συνομιλήσουν μαζί του και να θαυμάσουν τη γνήσια και αυθεντική τούτη μορφή του Φαναρίου. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γερμανός, σύμφωνα με τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη,  «ήταν μεν εἷς ἐξ ἡμῶν, ἀλλά δέν ἦτο ἀκριβῶς εἷς ἐξ ἡμῶν.Ἦταν κάτι ξεχωριστό».

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος προέβη στην έκδοση αυτή τιμώντας την μνήμη του μακαριστού Αρχιερέως, ο οποίος  υπηρέτησε ευόρκως, με ζήλο και  αυταπάρνηση, σε χαλεπούς καιρούς, στην Ιερά Μητρόπολη Δέρκων. Η ενάρετη και κατά Θεόν βιωτή του ήταν γνωστή εδώ και δεκαετίες σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο. Η θρυλική προσωπικότητά του, η αγιότητα του βίου, η πνευματικότητά του, αλλά και οι σπάνιες αρετές του καταγράφονται ως μαρτυρίες στην παρούσα έκδοση ως μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, και σε άγνωστες πτυχές της ζωής του εκλιπόντος Ιεράρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είσοδος ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στην ιστοσελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/sismanogliomegaro