Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο

Εκδηλώσεις

sisma_building.jpg

Το Σισμανόγλειο Μέγαρο βρίσκεται στο μέσον της άλλοτε Grande rue de Pera (Μεγάλη οδό του Πέρα) και σημερινής İstiklal Caddesi, έναν πεζόδρομο στο πλέον κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης στο Πέρα, πλησίον της Πλατείας Ταξίμ, τον οποίο διασχίζουν καθημερινά σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι και ο οποίος αποτελεί το κέντρο της εμπορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Πόλης.

Πρόκειται για ένα κτίριο ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, με στοιχεία ύστερης μπαρόκ και κλασσικής αρχιτεκτονικής, το οποίο δώρισε ο Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, το 1939 στο ελληνικό κράτος για να στεγάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Το μεγαλοπρεπές αυτό κτίριο του 19ου αιώνα, πρόκειται για μια από τις πολλές δωρεές της οικογένειας Σισμάνογλου, εκ των οποίων επίσης τα Σισμανόγλεια Νοσοκομεία Αθήνας και Κομοτηνής.

Το 2009 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, αρχίζοντας να φιλοξενεί εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, καθώς και ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Πολύ γρήγορα, οι εκδηλώσεις πολλαπλασιάστηκαν γνωρίζοντας επιτυχία και μετατρέποντας το Σισμανόγλειο Μέγαρο σε χώρο προβολής του ελληνικού πολιτισμού.

- Ειδικότερα στους χώρους του κτιρίου πραγματοποιούνται τακτικά εικαστικές εκθέσεις, ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και παραστάσεις.

- Για να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook και στο Flıckr.

- Προτάσεις συνεργασίας προς το Γενικό Προξενείο για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων παρακαλούμε να αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις : grgencon.kon@mfa.gr  και sismanogliomegaro@gmail.gr

- Μπορείτε να πληροφορηθείτε αναλυτικά τον εξοπλισμό του Σισμανογλείου Μεγάρου,  εδώ.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 1 - 15 από 224