Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Μαθήματα Ελληνικών arrow Σεμινάριο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Διδασκόντων την Ελληνική στην Κωνσταντινούπολη

Σεμινάριο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Διδασκόντων την Ελληνική στην Κωνσταντινούπολη

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013

Παράλληλα με το πρόγραμμα Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας λειτουργούν και σεμιναριακά προγράμματα για όσους διδάσκουν την Ελληνική Γλώσσα στην Τουρκία.

Από το 2012, πραγματοποιούνται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε μόνιμη βάση, επιμορφωτικά σεμινάρια για όσους διδάσκουν Ελληνικά σε εξωτερικούς ιδιωτικούς φορείς (φροντιστήρια, ιδρύματα/βακούφια, κέντρα δια βίου μάθησης, πανεπιστημιακά τμήματα). Γι΄αυτό το σκόπο, το Σισμανόγλειο Μέγαρο συνεργάζεται με Καθηγητές Τμημάτων Νεοελληνικής Γλώσσας σε κρατικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στην Τουρκία.  Διαθέτουμε επίσης διδακτικά εγχειρίδια και εκδόσεις σχετικές με τη διδασκαλία των ελληνικών ως ξένης γλώσσας.  
Ειδικότερα, από το 2014 τα επιμορφωτικά σεμινάρια έλαβαν και ψηφιακή μορφή, με τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας Dialog-oς, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης, επιτρέποντας και σε διδάσκοντες από άλλες πόλεις της Τουρκίας ή και του εξωτερικού να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές μας.

Ετσι, το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος συμπληρώθηκε η πρώτη πενταετία της λειτουργίας της κοινότητας Dialog-ος, και φέτος ξεκινάει ο 6ος κύκλος συναντήσεων, μια πρωτοβουλία του Σισμανογλείου Μεγάρου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την σεμιναριακή υποστήριξη των διδασκόντων την Ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Dialog-ος προσφέρει στους εκπαιδευτικούς ένα ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να συνεργάζονται, να συντονίζουν τις δραστηριότητές τους, να δημιουργούν το δικό τους διδακτικό υλικό και να το μοιράζονται.Τα μέλη της κοινότητας ωστόσο συνεχίζουν να συναντώνται και δια ζώσης σε τακτική βάση, με στόχο την ανατροφοδότηση, την ανταλλαγή διδακτικών εμπειριών και τη συμμετοχή σε επιμορφωτικά εργαστήρια. Επίσης, διαθέσιμη στα μέλη της είναι και η βιβλιοθήκη του Σισμανογλείου Μεγάρου, η οποία περιλαμβάνει διδακτικά εγχειρίδια και άλλες εκδόσεις σχετικές με τη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018–2019 θα πραγματοποιηθούν πέντε συναντήσεις τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1. Συνάντηση:  17 Οκτωβρίου 2018
2. Συνάντηση: 12 Δεκεμβρίου 2018
3. Συνάντηση: 30 Ιανουαρίου 2019
4. Συνάντηση: 20 Μαρτίου 2019
5. Συνάντηση: 15 Μαΐου 2019

Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν όσοι διδάσκουν την Ελληνική στην Τουρκία, ενώ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και με εκπαιδευτικούς και διδάσκοντες την Ελληνική στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο +90 212 2448640 ή να μας στείλετε μήνυμα στο yunandılkursları@gmail.com και στο